Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ : ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟ COLPO GROSSO ΜΕ ΤΑ ΑΜΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 
ΑΘΗΝΑ 04/05/2018
Σχετική εικόνα
Η παράνομη και πλασματική συνταγογράφηση με τα ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασφαλισμένων έχει πάρει διάσταση χιονοστοιβάδος. Η χθεσινή αποκάλυψη της κομπίνας με τα αντικαρκινικά φάρμακα , τόνισε με τον πιο εμφαντικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα για το οποίο γράφουμε και ξαναγράφουμε και συζητάμε με τους εκάστοτε υπουργούς εδώ και πέντε χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο να γίνεται τέτοια υπερσυνταγογράφηση που να αγγίζει τα 600-650 εκατομμύρια , εκ των οποίων υπολογίζουμε το 30-40% είναι παράνομη με την κομπίνα του ΑΜΚΑ.


Επακόλουθο είναι τα τα τερατώδη clawback που πίπτουν επί των κεφαλών των νόμιμων παρόχων. Και όπως γίνεται σ΄αυτή την περίπτωση ο νόμιμος πληρώνει την ζημιά που κάνει ο κομπιναδόρος. Για άλλη μια φορά , ελπίζουμε τελευταία, εκφράζουμε την ελπίδα να συντονισθούν η ΗΔΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ούτως ώστε να τελειώσει αυτή η ιστορία με τις παράνομες συνταγές μέσω ΑΜΚΑ , είτε με το PIN ασθενούς, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που θα εγγυάται την γνησιότητα της συνταγής. Και με την ευκαιρία που η οικονομική αστυνομία ελέγχει την κομπίνα των ΑΜΚΑ στα φάρμακα , καλό είναι να συνεχίσει την έρευνα και στον χώρο της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων .Ας κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο στους μεγάλους λογ/σμους με διασταύρωση ΑΜΚΑ ασθενούς και του κλινικού που συνταγογραφεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 
· Υπουργείο Υγείας
· ΕΟΠΥΥ 
· ΙΣΑ 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

Θεόδωρος Π. Γεωργακόπουλος
Πρόεδρος Ελευθεροεπαγ/τιών Ακτινολόγων Ελλάδος

6 σχόλια:

  1. Επειδή πολύ διαβάζω για το pin συνάδελφοι , σας λέω ότι : αν πιστεύετε στα αλήθεια ότι δεν θα μάθουν σε χρόνο .....μηδέν τα pin των παππούδων /γιαγιάδων καταρχήν οι φαρμακοποιοί ειδικά αλλά και οι γιατροί είστε απλά ......αφελείς !
    Αν νομίζετε ότι ο μέσος Έλλην ασφαλισμένος, η τυπική δηλαδή περίπτωση.......μπουχέσ@, που έρχεται δωρεάν στο γραφείο του συμβεβλημένου γράφει εργαστηριακά και θέλει την εκτίμηση από το ......τηλέφωνο (παρόλο που .......τζάμπα πάει στο ιατρείο!!!) δεν θα δώσει το pin στους πάντες , είστε 10 φορές αφελέστεροι ! Ο Ελληνάρας μόνο από την πιστωτική του δεε δίνει pin , τα υπόλοιπα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΙΝΑΙ! Ο ΚΑΦΡΟΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ PIN ΚΑΙ PUCK ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ 500000 ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ......ΚΑΦΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΚΑΦΡΟΣ ΖΕΙ , ΑΡΧΙΚΑΦΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!

      Διαγραφή
  2. Όπως τα λέει ο συνάδελφος 10.55 είναι τα πράγματα, όταν θα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ελληνόγιουφτος τότε θα προσέχει και το pin του ! Όσο είναι τζάμπα? Χ..ε ψηλά και αγνάντευε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΜΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσε να βγάλει ο ΕΟΠΥΥ μιά κάρτα ασθενούς, πρωσοποποιημένη,με φωτογραφία, όπως για το εισητήριο στο μετρό. Χωρίς PIN ,αλλά με το σύστημα της αφής σε κάποιο τερματικό ανάλογο, να ανοίγει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα μπορούσε να βγάλει και ......ολογράμματα όπως αυτά στο ......διαστημόπλοιο Εντερπράιζ......!

      Διαγραφή