Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται

Σάββατο 12 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τους οικογενειακούς γιατρούς που είχαν καταθέσει αίτηση να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Σχεδόν 3,5 μήνες μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ προς τους οικογενειακούς γιατρούς, ο Οργανισμός γνωστοποίησε τη λίστα των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Άλλωστε στη συνέχεια θα πρέπει να κατατεθούν από τους γιατρούς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός 10 ημέρων και είναι άγνωστο εάν θα το πράξουν τελικά όλοι.

Οι πίνακες που ανήρτησε ο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνουν κωδικούς που αντιστοιχούν σε κάθε γιατρό ξεχωριστά, ενώ συνολικά 657 γιατροί είχαν κάνει αίτηση από τους περίπου 3000 οικογενειακούς γιατρούς που αναζητούσε ο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου οι αμοιβές περιορίζονταν σε 0,72 ευρώ ανά ασθενή το μήνα, γεγονός που αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για τον κλάδο.

Όμως και για τους ειδικευμένους η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές τους, μοιάζει αντίστοιχα αποτρεπτική αφού περιλαμβάνει μικτές αμοιβές ανάλογα με ορισμένα κριτήρια που τίθενται. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ποιες θα είναι οι νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλη η πρόταση του υπ.Υγείας»

Πάντως σε ότι αφορά στους οικογενειακούς γιατρούς, οι 657 θα πρέπει να καταθέσουν εντός 10 ημερών τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου οριστικά πια να λάβουν τη θέση.

4 σχόλια:

  1. Από αυτούς τους 657 ούτε 200 δεν θα πάνε να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

    Και Φυσικό είναι Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Με 70 λεπτά τον κάθε ασθενή και δεσμευμένο ωράριο στο δικό σου ιατρείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας παραμυθιάζομαι για συμμετοχή στο γελοίο 35%,τελικά φαίνεται ακόμη χειρότερη στο ......22% αλλά τελικά κάνα .....15-17% θα καταθέσουν χαρτιά!Όλα αυτά εν καιρώ κρίσης υποαπασχόλησης ανεργίας μετανάστευσης!Πανωλεθρία για τα ακατοίκητα ΖΩΑ του ΥΠΥΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γιατί κρύβονταν 3,5 μήνες οι περίγελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπόδικος Βαρδατραμπουκος: άλλη μια γιγαντιαία επιτυχία!Είμαι πραγματικά σούπερ Ειδικός Επιστήμονας! Ελπίζω να βραβεύσουν και εμένα οι Ευρωπαίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή