Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Οδηγίες τρόικας για διορθωτικές κινήσεις από το υπουργείο υγείας!

Πέμπτη 17 Μάιος 2018

Άμεσες οδηγίες για να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι αλλαγές στο χώρο της υγείας έδωσαν οι δανειστές στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Health Report

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας όπως ο οικογενειακός γιατρός και η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που αποτελούσαν τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε ότι η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τους επικεφαλής των «θεσμών» έγινε σε καλό κλίμα. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: Τρόικα καλεί σήμερα υπ. Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν!

Μέσα σε αυτό το… καλό κλίμα οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται, ότι τράβηξαν το αυτί του υπουργού υγείας καθώς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ορισμένες αλλαγές στο χώρο της υγείας παραμένουν ακόμη σχέδιο επι χάρτου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το υπουργείο υγείας επανήλθε με νέα πρόταση, για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

Έτσι εκτός από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από τον περασμένο Μάρτιο ούτε και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες, δεν έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από την πλευρά του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δανειστές εξέφρασαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη (ΠΦΥ, κεντρικές προμήθειες, αξιολόγηση, διαπραγμάτευση φαρμάκων, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κλπ).

Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ο στόχος των αλλαγών αυτών είναι η καθολική, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας και ταυτόχρονα η ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και η βιωσιμότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή υπόδικο Βαρδαζωντόβολο......200 ευρώ σε χώριζαν από τους ΟΙ , έτσι? Ω ρε κάτι.......Ειδικοί επιστήμονες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πωπω πω πω ......χρήμα!!!!! Τρέχω μην .....χάσω.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΑΝΘΟΚΗΦΗΝΑΣ : ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΜΑΚΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή