Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Έρχεται προκήρυξη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Πέμπτη 3 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ρύθμιση ώστε να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δημοσιοποιήσει προκήρυξηστην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σήμερα επικουρικοί στα νοσοκομεία.

Στόχος είναι το επικουρικό προσωπικό που σήμερα στελεχώνει τα δημόσια νοσοκομεία και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μπορέσει να αποκτήσει μία μόνιμη θέση εργασίας. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ζουν εδώ και καιρό σε εργασιακή ανασφάλεια. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Γι’ αυτό και η ίδια η προκήρυξη, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, θα ευνοεί με έναν τρόπο το επικουρικό προσωπικό που σήμερα εργάζεται στο ΕΣΥ, ώστε να μπορέσει με ενισχυμένα μόρια να διεκδικήσει μία θέση.

Τελικός στόχος είναι να μπορέσουν περίπου 900 άτομα (εκτός γιατρών) να προσληφθούν μόνιμα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι είναι προσωπικό που θεωρείται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

3 σχόλια:

 1. Δηλ. αυτοί που μπήκαν από το παράθυρο να γίνουν μόνιμοι με αντάλλαγμα βέβαια την ψήφο τους. Και γιατί δεν προκηρύσσονται οι θέσεις μέσω Ασεπ? Παλιοξεφτίλες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάλι ...υπόγεια μαγειρέματα... ο επικουρικός μπήκε με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης άραγε? Σαφώς όχι.... Αλλά το ότι μπήκε με βύσμα και εξασφαλίστηκε παροδικά θα του εξασφαλίσει και το μέλλον... Καλό και σαφώς ελληνικό, ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ομως η μοριοδοτηση του εν λογω προσωπικου εγινε με αντικειμενικα κριτηρια μεσω ασεπ....

   Διαγραφή