Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΕΟΠΥΥ: Νέα δεδομένα για τις συσκευασίες Ειδικής Διατροφής



Χρονικό περιθώριο ενός μήνα δίνει ο ΕΟΠΥΥ στις εταιρείες σκευασμάτων ειδικής διατροφής (ΣΕΔ), προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες του απαιτήσεις, αναφορικά με τα κουπόνια στις συσκευασίες αναλώσιμου και λοιπού υγειονομικού υλικού.

Onmed.gr

Να σημειωθεί, ότι, με ανακοίνωσή του στις 30/4/2018, ο Οργανισμός ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς ότι από 01.06.2018 τα κουπόνια θα πρέπει να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥκαι την εμπορική ονομασία του προϊόντος, ενώ στις περιπτώσεις που τα προϊόντα θα έχουν διαφορετικό barcode από αυτό που έχει δηλωθεί στο e-ΔΑΠΥ, οι γνωματεύσεις δεν θα αποζημιώνονται.

Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν σε αυτή την ανακοίνωση, καθώς καλούνταν να υποστούν τις συνέπειες, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για τα διαφορετικά barcode και ούτε για τις ελλείψεις των κουπονιών. Ο Π.Φ.Σ. μάλιστα, ζήτησε χρονικό περιθώριο 4 μηνών, προκειμένου να προλάβουν τόσο οι φαρμακοποιοί να δώσουν το στοκ τους όσο και οι εταιρείες να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες.

Τελικά, ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του χθες Πέμπτη, αποφάσισε να δώσει χρονικό περιθώριο για την εφαρμογή των νέων οδηγιών, αλλά μόνο για ένα μήνα, δηλαδή έως και 30 Ιουνίου 2018.

Επισημαίνει όμως ότι "η υποχρέωση επικόλλησης ταινιών γνησιότητας (κουπονιών) που φέρουν τους κωδικούς ΕΑΝ που έχουν δηλωθεί στο μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, αφορά τα προϊόντα των συμβάσεων των ΣΕΔ και υγειονομικού υλικού και όχι στα υλικά της σύμβασης της πρόσθετης περίθαλψης. Οι ταινίες γνησιότητας θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως τον κωδικό ΕΑΝ του είδους, καθώς και την εμπορική ονομασία του προϊόντος".

Το χρονικό περιθώριο δίνεται δηλαδή για τους προμηθευτές των συμβάσεων ΣΕΔ και υγειονομικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου