Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Θεσμοί: Όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να γίνουν πριν την 21η Ιουνίου



της Δήμητρας Καδδά - Capital.gr

"Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018". αναφέρουν οι Θεσμοί σε κοινή δήλωσή τους μετά τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα.

Προσθέτουν επίσης ότι "για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των Θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες".

Οι Θεσμοί αναφέρουν ακόμη στην κοινή δήλωσή τους, ότι η αποστολή τους στην Αθήνα ολοκληρώθηκε σήμερα. "Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018".

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση ξεκίνησε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την προηγούμενη Δευτέρα και σε επίπεδο επικεφαλής από την Τετάρτη. Στόχος ήταν να υπάρξει ένα "σήμα" για τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη η οποία θα έχει στο επίκεντρό της το θέμα του χρέους. Δεν αποκλείεται να προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) για να προετοιμάσει τις διαδικασίες. Οι Θεσμοί από εδώ και πέρα περιμένουν την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης τα οποία αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου και να μην μεταφερθούν για αργότερα, για την μετά μνημονίου εποχή. 

Συνολικά τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης ήταν 88. Εξ αυτών κάποια κατά την άποψη των Θεσμών πρέπει να γίνουν πριν τη λήξη του προγράμματος, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: το δημοσιονομικό πακέτο, η αγορά ενέργειας και οι υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις, οι αντικειμενικές αξίες, οι παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα υπόλοιπα πεδία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και τα θέματα που συνδέονται με την ενίσχυση της διαφάνειας και τις παρεμβάσεις στο Δημόσιο.

1 σχόλιο:

  1. ΞανθοΠινοκιο: μην ανησυχειτε εφεντες μου!Για ολα θα βγαλουμε απο μια......ανακοινωση οτι ξεκινουν και καθαρισαμε!Οπως καναμε με τον.....ηλεκτρονικο φακελο!Ε ρε δουλεμα που ριχνω στους κουτοΦραγκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή