Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κ. Μπαργιώτας: Η κυβέρνηση δημιούργησε παγίδα με το θέμα της Novartis

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Χειμαρρώδης ήταν ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο iatropedia. Όπως σημείωσε ειδικά για το θέμα της Novartis, η κυβέρνηση στοχοποίησε τα 10 πολιτικά πρόσωπα και τώρα οι βουλευτές της δηλώνουν αναρμοδιότητα της Βουλής για να εξεταστεί το κατηγορητήριο με αποτέλεσμα να αφήνει τους ανθρώπους αυτούς με αιωρούμενη την κατηγορία τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ήταν να γίνει προεξεταστική επιτροπή στη Βουλή, να καταθέσουν όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, και στην συνέχεια κάποια να κριθούν αθώοι και για όσους υπάρξουν ενδείξεις ή αποδείξεις να σταλούν για τα περαιτέρω...


"Σε θεσμικό επίπεδο η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει τίποτα", είπε χαρακτηριστικά. Και σημείωσε ότι οι Φαρμακευτικές επιχειρήσεις λειτουργούσαν πολύ καλύτερα και με διαφάνεια όταν υπήρχε η επιτροπή του ΕΟΦ οπότε γνώριζαν ένα σταθερό πλαίσιο και τα φάρμακα τιμολογούνταν μέσω των 3 χαμηλότερων τιμών της ΕΕ. Τώρα δημιουργείται ένα συγκεντρωτικό σύστημα γύρω από τον εκάστοτε ΥΥΚΑ που δεν προωθεί τη διαφάνεια.

Για την νέα Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ο κ. Μπαργιώτας είπε χαρακτηριστικά ότι βρήκαν δανικά μόνο για 2 χρόνια και μόνο για τις προσλήψεις γιατρών. Κατά τα άλλα δεν είχαν προνοήσει ούτε για χώρους ούτε για εξοπλισμό. Και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη όταν και οι ίδιοι οι γιατροί απαξίωσαν τις προκηρύξεις.

"Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε κάποιους γιατρούς", συμπλήρωσε ο κ. Μπαργιώτας στηλιτεύοντας τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να χρησιμοποιεί μόνο τους γιατρούς του Δημόσιου τομέα αντί να "αγοράζει" υπηρεσίες από όλους.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου