Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ποινικές διώξεις στο ΕΚΑΠΤΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ποινική δίωξηΑντιμέτωποι με διώξεις σε βαθμό κακουργήματος είναι 3 υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ). Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν ποινικές διώξεις για απιστία, μετά από περίπου ένα χρόνο διερεύνησης της οικονομικής διαχείρισης της ΔΕΚΟ κατά την περίοδο 2007-2015, που ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά της παρούσας ηγεσίας του Φορέα.

Ειδικότερα, τα τρία στελέχη κατηγορούνται πως παραβίασαν τη νομοθεσία για την πιστοποίηση ιατρικών μηχανημάτων, αλλά και πως άφησαν ανείσπρακτες σημαντικές οφειλές από περίπου 100 ιδιώτες, την περίοδο 2008-2013. Εκτιμάται πως το δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον τις εν λόγω οφειλές και η ζημιά υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ!

Να θυμίσουμε πως μεταξύ άλλων το ΕΚΑΠΤΥ είναι οργανισμός αξιολόγησης ιατρικής τεχνολογίας και πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αλλά και φορέας υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας σε θέματα κωδικοποιήσεων, μητρώων και προμηθειών. Μέτοχοι του είναι κατά 88% ο ΕΟΦ και 12% το ΥΠΟΙΚ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως πόροι σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είχαν εκταμιευθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για υγειονομικές δράσεις σε Αλβανία και Λίβανο χρησιμοποιήθηκαν για άλλες λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΑΠΤΥ, με τη δικογραφία να δείχνει συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα.

Πηγή: iefimerida.gr, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου