Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

«Real Time» στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ στις Φαρμακευτικές Εταιρίες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥ ΦΑΡΜΑΚΑ

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν στην κατανάλωση φαρμάκων δίνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ στις φαρμακευτικές εταιρίες, σε μηνιαία βάση, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της αγοράς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ενημέρωση του Οργανισμού προς την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στις υπηρεσίες που ήδη παρέχει ο φορέας στις φαρμακευτικές εταιρίες προστέθηκαν άλλες 2: τα στοιχεία της κατανάλωσης που συλλέγει ο ΕΟΠΥΥ και η δήλωση του χονδρεμπορικού κέρδους.

Ειδικότερα, μέσω της υπηρεσίας «Στοιχεία από ΕΟΠΥΥ» οι φαρμακευτικές εταιρίες «θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν, ανά μήνα, την κατανάλωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αντιπροσωπεύουν – κάνουν διανομή στην Ελλάδα από τους δικαιούχους του Οργανισμού». Δηλαδή, το πλήθος εμβαλλαγίων, ο τζίρος της εταιρίας στον ΕΟΠΥΥ, η δαπάνη ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα συνολικά στοιχεία όλων των εταιριών, όπως είχε γράψει και το Virus.


Τα στοιχεία θα αφορούν στην κατανάλωση τόσο στα ιδιωτικά και στρατιωτικά φαρμακεία, όπου θα προκύπτουν από τις εκτελέσεις των συνταγών, όσο και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με διαχωρισμό μάλιστα σε ΦΥΚ 1Α, ΦΥΚ 1Β και λοιπά, τα οποία θα προκύπτουν από αγορές- επιστροφές ΕΟΠΥΥ.

Τα συνολικά στοιχεία της εταιρίας θα παρέχονται σε:
μορφή πίνακα
δενδροειδή ανάπτυξη σύμφωνα με το μοντέλο ταξινόμησης ATC (μέχρι και το 3οεπίπεδο – Pharmacological subgroup)
γεωγραφική κατανομή (διοικητικές περιφέρειες), που με τη σειρά τους κατανέμονται σε:
Στοιχεία καταναλώσεων σκευασμάτων στα φαρμακεία
Στοιχεία προτεινόμενων θεραπειών (με τη δυνατότητα επιλογής ιατρικής ειδικότητας) από τις συνταγογραφήσεις των ιατρών.

Η δεύτερη νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της ψηφιακής διασύνδεσης ΕΟΠΥΥ – Φαρμακοβιομηχανίας αφορά στη δήλωση χονδρεμπορικού κέρδους, βάση της οποίας οι εταιρίες θα πρέπει πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στον ΕΟΠΥΥ τη δήλωση του εν λόγω κέρδους για κάθε εξάμηνο, από τις άμεσες πωλήσεις στα φαρμακεία, «λαμβάνοντας παράλληλα και αποδεικτικό έγγραφο της δήλωσης τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου