Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τελικό ραντεβού για τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια με τις επιστημονικές εταιρείες! Τι αποφάσισε το ΚΕΣΥ

Παρασκευή 16 Μάρτιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τελική συνάντηση στις 23 Μαρτίου με τις επιστημονικές εταιρείες θα έχει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΔΥ) προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια.

Ήδη το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, και αναμένονται κάποιες πινελιές ή διορθωτικές κινήσεις μετά και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες με εκπροσώπους των επιστημονικών εταιρειών.

Αυτό που ξεκάθαρα θα προωθηθεί μέσω του νομοσχεδίου είναι ότι η αρμοδιότητατης έγκρισης των ιατρικών συνεδρίων φεύγει από τον ΕΟΦ και περνά στα χέρια του ΚΕΣΥ δηλαδή ουσιαστικά του υπουργείου Υγείας. Θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: “Αλλάζουν “χέρια” τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει”

Παρότι το υπουργείο Υγείας μαζί με το ΚΕΣΥ αλλά και τον ΕΟΦ σχεδιάζουν εδώ και καιρό τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια ώστε να πάψει να υπάρχει το σημερινό άναρχο τοπίο, φαίνεται ότι η εφαρμογή των αλλαγών επισπεύδεται και εξαιτίας της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr βασικοί συνομιλητές με το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ για τη διοργάνωση των συνεδρίων θα είναι οι εκπρόσωποι μόνο των 45 βασικών ειδικοτήτων κορμού.

Βέβαια όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος στο HealthReport.gr, το κούρεμα που θα γίνει στις διοργανώσεις δε θα είναι οριζόντιο, αλλά θα περιορίζει με βεβαιότητα τις εκδηλώσεις των 1300 και πλέον …υποεπιστημονικών εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί σήμερα.

Ήδη πάντως οι επιστημονικές εταιρείες “κορμού” όπως ονομάζονται, που θα συναντηθούν με τα μέλη του ΚΕΣΥ στις 23 Μαρτίου, έχουν ετοιμάσει τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες τους ώστε να τις καταθέσουν.

Έντονες διαμαρτυρίες πάντως έχουν διατυπωθεί στο υπουργείο Υγείας, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, από εκπροσώπους μικρών επιστημονικών εταιρειών οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου