Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας για τους πρώην γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέστρεψαν στο ΕΣΥ με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία!


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους 283 γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επέστρεψαν στο ΕΣΥ με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο, βάση του οποίου θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει προθεσμία στους 283 γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα (ΕΣΥ) με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία, να βάλουν λουκέτο.

Ειδικότερα όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται συγκεκριμένο χρονικό όριο για να κλείσουν οι γιατροί του πρώην ΠΕΔΥ τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα εάν το επιθυμούν.

Διαφορετικά θα πρέπει να αποχωρήσουν και να περιορισθούν στο ιδιωτικό τους έργο.


Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να αξιοποιήσει το ίδιο νομοθετικό “σκεπτικό” όπως και με τους υπόλοιπους γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ, οι οποίοι οριστικά θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους στο τέλος του 2018,λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στόχος είναι να υπάρξουν ίδιες εργασιακές σχέσεις για όλους.

2 σχόλια:

  1. Για όλους!!!Όπως πανεπιστημιακοίκαι Στρατιωτικοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕ Η ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ πχ ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΟ)ΣΚΕΦΘΕΙΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΤΟΜΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ). ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή