Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο ΙΣΠ συμπαραστέκεται στην ειδικευόμενη ιατρό του ΠΓΝΠ που τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΚαταδικάζουμε απερίφραστα την καταχρηστική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΓΝΠ, κ Πισιμίση για την εισβολή του σε χώρο εξέτασης επειγόντων περιστατικών και την έλλειψη σεβασμού που επέδειξε στο πάσχοντα παιδί, τους συνοδούς του και στο πρόσωπο της ιατρού που με ευγένεια και σεβασμό, υπερασπίστηκε την αναπόσπαστη ολοκλήρωση του ιατρικού της έργου. 


Συμπαραστεκόμαστε στην ειδικευόμενη ιατρό του ΠΓΝΠ, η οποία καλείται από τον Διοικητή σε απολογία για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και της εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια καθώς τίμησε στο έπακρον, τον Όρκο του Ιπποκράτη. 

Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα των ασθενών και τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν το ιατρικό έργο. Οι ρητές διατάξεις της δεοντολογίας ορίζουν σαφή προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του ασθενούς και την πιστή διαφύλαξη του ιατρικού απορρήτου. 

Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η φροντίδα του πάσχοντος ασθενούς αποτελεί απαράβατο και πρωταρχικό καθήκον του κάθε ιατρού. 

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής  Γεώργιος Πατριαρχέας

1 σχόλιο: