Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διασωληνωμένος στην Εντατική με ιλαρά – Κρούσματα και στο νοσηλευτικό προσωπικό!

Γιατροί και νοσηλευτές ανήκουν στην υψηλή ομάδα κινδύνου για νόσηση από την ιλαρά που «καλπάζει» στην Ελλάδα…

http://tinealarissa.gr/

Ένας γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται διασωλημενός στην ΜΕΘ με ιλαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τι Νέα Λάρισα;» ο γιατρός που εργάζεται στο ΠΓΝΛ και είναι γύρω στα 45, έχει προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς εδώ και μία εβδομάδα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με επιπλοκές από την ιλαρά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκτός όμως από τον χειρουργό, θύματα της ιλαράς σύμφωνα με πληροφορίες είναι τις τελευταίες ημέρες και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού αλλά και νεαρός ασκούμενος γιατρός στο ΠΓΝΛ, με τα κρούσματα να έχουν σπείρει ανησυχία στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Και επειδή οι πιο επιρρεπείς για νόσηση από ιλαρά είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει αποστείλει τουλάχιστον τρεις φορές εγκύκλιο προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας με σαφείς οδηγίες προς το προσωπικό για άμεσο εμβολιασμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει η ιλαρά

Σε υπολογίσιμα ποσοστά μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα, πνευμονία, εγκεφαλίτιδα και άλλες ακόμη επιπλοκές, που καμιά φορά μπορεί να έχουν πολύ σοβαρή ή και μοιραία εξέλιξη.

Η ιλαρά, εκτός από το ενδεχόμενο των σοβαρών επιπλοκών, έχει την ιδιαιτερότητα της μεγάλης μεταδοτικότητας.

Β.Β

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ν απορεί κανείς με τη νοοτροπία και την πρακτική μερίδας του Ιατρονοσηλευτικού κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή