Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

"Προληπτικό" πρόστιμο στα ιατρεία από ελεγκτές δημοσίων εσόδων

Healthmag.gr

Με εξώδικο απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά από ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρατηρούν γιατροί στην Πάτρα και καταγγέλλουν τα περιστατικά στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής τους.

Πρόκειται για γιατρούς που λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία και οι οποίοι δεχόμενοι τον έλεγχο των ελεγκτών, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα για την παροχή εκπτώσεων ή δωρεάν εξέτασης ασθενών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έχει γίνει αποδέκτης αναφορών / καταγγελιών από μέλη του για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά ελεγκτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με προδιαγεγραμμένη επιβολή προστίμων αξίας 500 ευρώ στη συντριπτική πλειοψηφία των ελεγχόμενων ιατρείων για τις εκπτώσεις ή δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, όλες οι συναλλαγές αυτές θεωρούνται εκ προτέρων «ανακριβείς», χωρίς καμία διαδικασία εξακρίβωσης. 

Με περισσή ευγένεια, οι ελεγκτές ενημερώνουν τους ιατρούς ότι εάν δεν δεχτούν a priori το επιβαλλόμενο πρόστιμο, θα προβούν σε διαδικασίες εξονυχιστικού ελέγχου σε βάθος τουλάχιστον διετίας, με δυνητικό κίνδυνο να επιβληθούν μεγαλύτερα πρόστιμα ή ακόμα και διακοπή λειτουργίας του ιατρείου.

Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά των ελεγκτών έναντι των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με την επισήμανση ότι η κοινωνική πολιτική που ασκείται στα ιατρεία, προστατεύεται πλήρως από την κείμενη νομοθεσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου