Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εξεταστική: “Βολές” Πολάκη κατά ΝΔ για πλαστογραφία


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΑΚΗΣΜε ένταση συνεχίστηκε η κατάθεση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας, η οποία εξακολουθεί να διερευνά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται πως η λειτουργία του φορέα φέρεται να διαπλέκεται με την υπόθεση Novartis, που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Παύλος Πολάκης προσέρχεται ως μάρτυρας στην υπόθεση, η οποία μεταξύ άλλων ασχολείται με διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, που ο αναπλ. Υπουργός ισχυρίζεται ότι έγιναν παράτυπα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, προς υπεράσπιση του πρώην υπουργού Υγείας, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας προσκόμισε στοιχεία απολογισμού των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και πρόεδρο των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή. Σύμφωνα με αυτά, στο διάστημα 2009-14 απασχολήθηκαν στο φορέα 75 άτομα μέσω χορηγιών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι 23 προσλήψεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Γεωργιάδης.

Την αυθεντικότητα του εν λόγω εγγράφου αμφισβήτησε στη σημερινή του κατάθεση ο κ. Πολάκης. «Το έγγραφο δεν είναι μόνο πλαστογραφία αλλά και κακή πλαστογραφία»ανέφερε και διερωτήθηκε γιατί δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως το έγγραφο περιέχει διάφορα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά όπως απουσία αρίθμησης, διαφορετικές γραμματοσειρές και κενά ανάμεσα στις σελίδες, ενώ σημείωσε πως διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς διακριτικά. Άλλωστε, πρόσθεσε ο αναπλ. Υπουργός, οι σχετικές χορηγικές συμφωνίες δεν αναφέρουν τίποτα για την πληρωμή των εν λόγω εργαζομένων.

Για «μπουμπουνιστή πλαστογραφία» έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο ίδιος ο κ. Πουλής δεν είχε αποκαλύψει το επίμαχο έγγραφο όταν κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, πριν από μερικούς μήνες. Κατήγγειλε, παράλληλα, πως η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ελένη Τσάγκαρη που είχε απειλήσει στο παρελθόν την Εξεταστική με εξώδικό της για «εσχάτη προδοσία», είχε ζητήσει από τον Γραμματέα του ΔΣ να προστεθούν παράγραφοι σε πρακτικά χωρίς να επιστρέψει τα πρωτότυπα. Σύμφωνα πάντως με τον εισηγητή της ΝΔ, απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ λίγες ημέρες αργότερα, επιβεβαιώνει το έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου