Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ελλείψεις φαρμάκων: Η πικρία του ΠΦΣ - Η ευθύνη των χειρισμών περνά σε άλλα χέρια



Αποφασισμένος να μην συμμετέχει εφεξής (;) στις συζητήσεις για το μείζον ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων, φέρεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και για το λόγο αυτό, δεν ήταν παρών την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου, στη συνάντηση με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Onmed.gr

Σημειωτέον στη συνάντηση αυτή, παρούσα ήταν η φαρμακευτική MSD με στελέχη της, ενώ όπως τονίζει η διοίκηση του ΕΟΦ, ο κύκλος των συναντήσεων θα συνεχιστεί και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες. Στην ίδια ανακοίνωση σήμερα Τρίτη, η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι ο ΠΦΣ παρότι εκλήθη, αποφάσισε να μην παραστεί.

Η ίδια η διοίκηση όμως του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει άλλη άποψη, την οποία καταθέτει παρακάτω με μία ελαφρά δόση πικρίας, όταν επισημαίνει ότι «Η ευθύνη των χειρισμών περνά πλέον σε άλλα χέρια. Από την πλευρά της η διοίκηση της MSD στη συνάντηση με τον ΕΟΦ, επεσήμανε ότι θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με το πρόβλημα των ελλείψεων σε συγκεκριμένα σκευάσματα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΦΣ έχει ως εξής:

«Σχετικά με την συνάντηση (23.3.2018) του ΕΟΦ με εκπροσώπους φαρμακευτικής εταιρείας και φαρμακαποθηκών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν παρέστη μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, διότι έκρινε ότι κατά την συνάντηση που προηγήθηκε με την Διοίκηση του ΕΟΦ, διάρκειας πλέον της μιας ώρας, προέβαλε όλη την έκταση του προβλήματος και έδωσε όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν για την διερεύνηση του.

Με βάση την στοιχειοθετημένη εισήγηση του ΠΦΣ, ο ΕΟΦ έχει την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα να πάρει όποιο μέτρο κρίνει σκόπιμο για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων. Ο ρόλος του ΠΦΣ σταματά στην ενημέρωση των αρμοδίων φορέων και τόσο ο ΕΟΦ όσο και το Υπουργείο Υγείας, δύνανται να κινηθούν βάσει του θεσμικού τους ρόλου.Η ευθύνη των χειρισμών περνά πλέον σε άλλα χέρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου