Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

“Ευαγγελισμός”: Ξεκίνησαν οι απολύσεις επικουρικού προσωπικού - Πάνω από 600 οι συμβασιούχοι



Έως το τέλος του έτους, θα έχουν συνολικά απολυθεί πάνω από 54 γιατροί και 30 άλλων ειδικοτήτων.

Μειώσεις μισθών, κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού και καθημερινά προβλήματα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

ΙΑΤRONET

Με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, το σωματείο οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι μειώσεις μισθών κυμαίνονται από 35% έως 55% στους γιατρούς και από 28% έως 50% στο λοιπό προσωπικό.

Το 2017, καλύφθηκαν με δυσκολία ορισμένες ανάγκες του νοσοκομείου, έπειτα από πρόσθετη επιχορήγηση 111 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπονται μόνον 92 εκατομμύρια.

Οι δαπάνες για φάρμακα ήταν πέρυσι 38,5 εκατομμύρια ευρώ και φέτος προβλέπονται 31 εκατομμύρια!

Οι κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού ξεπερνούν τις 800, από τις οποίες περισσότερες από 400 αφορούν νοσηλευτές, 120 γιατρούς, 70 ειδικευόμενους, 80 τεχνικούς, 150 διοικητικούς και τεχνολόγους.

Τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειας ανά εργαζόμενο μπορεί να είναι από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες. Οι διπλοβάρδιες σε νοσηλευτικό, τραπεζοκόμους κι η απλήρωτη υπερεργασία σε άλλους κλάδους είναι καθημερινό φαινόμενο.

Έφυγαν

Παρά τις εξαγγελίες περί προσλήψεων από τις 64 προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, δεν έχει διοριστεί κανένας από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ το ίδιο διάστημα έφυγαν πολλοί.

Η όποια μικρή αναπλήρωση προσωπικού αφορά σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τους συμβασιούχους κάθε είδους να ξεπερνούν τους 600, οι οποίοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το προεδρείο του σωματείου, οι εργαζόμενοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων έρχονται να καλύψουν υπαρκτές, πάγιες και μάλιστα επιτακτικές ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου. Βρίσκονται σε μία χρόνια κατάσταση ομηρίας και εμπαιγμού.
Απολύσεις

Ξεκίνησαν οι απολύσεις επικουρικών εργαζόμενων και έως το τέλος του έτους θα έχουν συνολικά απολυθεί πάνω από 54 γιατροί και 30 άλλων ειδικοτήτων. Σε έναν χρόνο από τώρα, θα ακολουθήσουν 70 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Ο όγκος δουλειάς συνεχίζει να αυξάνει σε γενικές και καθημερινές εφημερίες. Η “ταρίφα” εισαγωγών στις γενικές είναι 200 έως 300, ενώ τα ράντζα είναι μια μόνιμη αθλιότητα στους ορόφους ακόμη και τρεις μέρες μετά τη γενική εφημερία.

Στο Ψυχιατρικό, οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς έχουν μονιμοποιηθεί 20 χρόνια τώρα και παρά τα τραγικά συμβάντα (πυρκαγιές, φόνοι, ξυλοδαρμοί προσωπικού), αλλά και τις μηνύσεις που κατέθεσε το σωματείο, η κατάσταση συγκαλύπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου