Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Τρίτη 13 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι νέοι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για το θεσμό του «οικογενειακού γιατρού».


Ξεκάθαρη θέση εναντίον των απαξιωτικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές 70 λεπτά ανά ασφαλισμένο μικτά το μήνα, πήραν οι νέοι γιατροί μέσα από το Κίνημα Νέων Ιατρών (ΚΙΝΙ).

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με υπόμνημά τους οι νέοι γιατροί κοινοποίησαν την απόφασή τους
να μη συμμετάσχουν στην προκήρυξη της νέας σύμβασης, τόσο εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών όσο και για τον τρόπο λειτουργίας και του ωραρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήσαν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αναλύσουν διεξοδικά τις παραμέτρους της σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι η παράταση που δόθηκε έληξε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Αιτήσεις τέλος στον ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς! Λήγει η προθεσμία»


Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εξήρε το ήθος και την αξιοπρέπεια των νέων γιατρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός αυτό τιμά ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες που έχουν αδικηθεί συστηματικά από την πολιτεία και παραμένουν στην Ελλάδα, δίνοντας καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Γνωστοποιήθηκε στο σώμα το νομικό πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα δρομολογηθούν προσεχώς».

27 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΟ 10,20,30 ΕΤΩΝ!!! TRAGIC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι οι γιατροι ενωμενοι στειλαμε την ......κτηνιατρικη ΠΦΥ στον αγυριστο! Με 1100 φουκαραδες καταδικασμενους στην χρεοκοπια δεν στηνουν ουτε.....κοτετσι!!

      Διαγραφή
  2. Και .....ροοοοοομπα ο Ξανθοκηφηνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη υπαρχουν 1100 .....γιατροι που δεν μπορουν να βγαλουν ουτε.....400€ στην αγορα !!!! Και γιατι ρε παιδια δεν πατε.....πωλητες στον Βασιλοπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν προκειται γιατρος 20 ετων με δεδομενο ονομα και πελατεια να παραδωσει το ιατρειο στους μπολσεβικους για 400 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεμπελχανας Μικροβιολογος: κλαψ με καθαρισαν οι γιατροι! Τωρα παλι θα γυρισω στις .....mayer κοπρανων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα σας.ουδεις ιατρος παραδιδει κλειδια ιατρειου.και ο καθενας μας βλεπει και ξερει ποιο ειναι το καλο η το κακο για το ιατρειο του.ενοχλει το 1600 ενω το 10ευρω στην επισκεψη ειναι τιμη και δοξα ........μα τι λεμε τωρα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δεκάρικο το βλέπουν για λουκουμάκι καθόσον μαύρο. Αλλά σε λίγο καιρό θα γίνει ταληράκι και με κάρτα.

      Διαγραφή
    2. Ηδη βλακομουτρον10.35 εγινε 50ρικο και σε οποιον αρεσει αφου η γυφτοΠΦΥ σας κατερρευσε

      Διαγραφή
    3. 50ΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΧΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΝΤΕΠΟΝ.ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΜΥ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Το βλεπω ηδη αποτυχημενε αναλφαβητε δημοσιοτεμπελχανα 2.00 ! Φυσικα δεν ξερεις καν οτι το depon δεν συνταγογραφειται ετσι βοθροκαθαριστη? Παρακαλαω να ανοιξει γυφΤΟΜΥ για να υπαρχει συγκριση! Αλλα λιγο δυσκολο με 580 ρωσοποντιους/υπερηλικες/ανειδικευτους που οι μισοι ηδη λακισαν!Καμια ....
      Βοηθεια στο σπιτι της πλακας ισως στησετε....!

      Διαγραφή
    5. ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ Ε ΓΛΥΦΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗ;ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΙΔΙΚΟ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ !ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ;

      Διαγραφή
  7. Τα ξεφτιλοτρολ του Μπαταχτσιμη που μας ελεγαν να .....τρεξουμε να προλαβουμε,που κρυβονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΣΥ(κίνημα νέων συνταγογράφων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ένα στο 8.20! Ναι βρε , έτσι θα τους πείσετε! Αλλά έτσι είναι ,μερικοί γεννήθηκαν δούλοι και τους αρέσει !

      Διαγραφή
    2. Παραμιλαει το τρολ 8.20 απο την μπατσα!

      Διαγραφή
    3. Κακομοίρη 9:38 π.μ. τι μπάτσα έδωσες και παραμιλάει το τρόλ;;
      Δεν έχεις καταλάβει ακόμα και εσύ και οι άλλοι σαν εσένα που ζείς.
      Λοιπόν βρίσκεσαι σε μιά πτωχευμένη χώρα,που ο κόσμος χρωστάει παντού,που δεν θα βγούν τα μνημόνια για πόσα ακόμη χρόνια,που δεχόμεθα εντολές απο την τροΐκα,που πρέπει να γίνει ΠΦΥ,που οι γιατροί είναι πολλοί, που τα χρήματα από τους ασθενείς όλο και λιγοστεύουν και πού αν κάποιος έχει θα πάει σε γιατρό φίρμα και οχι σε σένα πληβείε που ασχολείσαι και παρακαλάς να πάρεις σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αν μέχρι τώρα με την παλιά σύμβαση των 200 ΑΜΚΑ τα κουτσοκατάφερνες από τώρα και μετά θα πείς το ψωμί ψωμάκι. Το πως τώρα θα γίνει η ΠΦΥ είναι θέμα χρόνου να βρεθεί μιά λύση αλλά οχι αυτή που ονειρεύεσαι.

      Διαγραφή
    4. Χωρες πολυ πιο φτωχες ξεφτιλα πρακτορισκο 5.28 δινουν πολυ περισσοτερα στον γιατρο πχ Πορτογαλια ως 4000€! Ο Ελληνας εχει μια χαρα 20€ για τατουαζ/ μανικιουρ/ μαλλι στην τριχα, ας δωσει λοιπον στον γιατρο κατι! Η Τροικα σας ειπε να κανετε ΠΦΥ οχι γυφΤΟΜΥ! Τερμα λοιπον τα αστεια loosers του χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
    5. 9.28 καταλαβαινουμε οτι πονεσε αλλα μην ξεφτιλεζεστε αλλο! ΠΦΥ εχετε; Μπορειτε να κανετε χωρις γιατρους; Σας λειπουν.....
      2300; Τελος! Φατε την σκονη του Ιδιωτη κατσαπλιαδες!

      Διαγραφή
    6. Εσεις παρασιτα του ΥΠΥΓ δεν καταλαβατε οτι η ψευτοδωρεαν Υγεια με τα λεφτα του γιατρου τελειωσε! Η ΠΦΥ θα γινει ΜΟΝΟ οταν το αποφασισουμε εμεις! Εσεις ,παιξτε με τα .....κουβαδακια σας οσο θελετε στο κλαρινοΥΠΥΓ!

      Διαγραφή
    7. Επειδη χρεοκοπησε η χωρα θα .....πληρωνω εγω την δωρεαν Υγεια συμμοριτη?

      Διαγραφή
    8. Χρεοκοπια; Ισως! Χρωστουν; Ισως!Αλλα 15€ μανικιουρ/πεντικιουρ, μαλλι στην τριχα,τα τατουαζαδικα τιγκα στους.....απορους,στον δρομο το αδιαχωρητο οσο και να ανεβει η βενζινη και καθε ΣΚ η πολη .....αδεια! Στον γιατρο βρωμοζωα θα κανετε .....κοινωνικη πολιτικη με τα λεφτα του γιατρου! Αλλα ηρθε η ωρα να μπειτε στην θεση σας! Βρειτε .....γιατρους τωρα παρασιτα!

      Διαγραφή
    9. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ.....ΡΕΑΛΙΣΤΗ 5.28, ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΝΕ 400-450€ ΑΜΟΙΒΗ ΘΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΠΦΥ;ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ.....ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΠΛΗΡΩΣ!

      Διαγραφή
    10. Εχεις απολυτο δικιο γλυφΤακη 5.28'! Θεμα χρονου ειναι να γινει η ΠΦΥ! Οταν σας χ.... η Τροικα οπου καθεστε σουζα ολοι οι λαικοι .....αγωνισταραδες,σε χρονο.....0 θα την στησετε και θα ξεχασετε τα τζαμπατζιλικια για παντα!

      Διαγραφή
    11. ΠΦΥ σας είπαν τρόμπα 5.28 να κάνετε! Όχι να βρείτε ότι χειρότερο ισχύει στον 3ο Κόσμο και να το εφαρμόσετε !!!

      Διαγραφή
    12. Είναι θέμα ......χρόνου , πολύ ......χρόνου όμως καθώς από το 2015 στήσατε 15 γυφΤΟΜΥ ! Και ΟΛΟΙ σας φτύνουν ! Γιατροί, Οπτικοί , Φυσιοθεραπευτές ......ΟΛΟΙ καρπαζοεισπράκτορα του χρΕΟΠΥΥ ! Τώρα που ξεμείνατε από κτηνιατρικές γυφΤΟΜΥ και ΟΙ , θα δούμε που θα πάει το χρήμα ! Και εσείς ετοιμαστείτε να γλύψετε τις λασπωμένες μου σ.ολες μπας και σας κάνω την χάρη να σας εξυπηρετήσω ! Τιιιιιι? Δεν έχετε λεφτά ? Κρίμα αλλά θα τα συμπληρώσει ο ασφαλισμένος και βρείτε .....εσείς μαζί του ! Τα τζαμπατζιλίκια/νταβατζιλίκια της Εγκληματικής Δομής χρΕΟΠΥΥ......ΤΕΛΟΣ !

      Διαγραφή
    13. Αυτά 5.28 μμ να πάτε να τα πείτε στο Τόγκο !

      Διαγραφή