Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινά ο διάλογος για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πως θα αμείβονται

Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Από την αρχή ξεκινά ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς προκειμένου να γίνουν οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι δύο πλευρές, υπουργείο Υγείας και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές με μέσα Μαρτίου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει λόγω και των οικογενειακών γιατρών που δεν έδειξαν ενδιαφέρον να συνάψουν σύμβασημε τον Οργανισμό.


Πως θα γίνουν οι συμβάσεις

Πάντως με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr οι νέες συμβάσεις θα είναι συλλογικές και όχι ατομικές όπως στο παρελθόν, θα γίνουν δηλαδή κεντρικά μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ θα γίνουν με προαγορά χρόνου επίσκεψης ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε περιοχή οι αμοιβές θα είναι διαφορετικές όπως και ο αριθμός των επισκέψεων. Οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα στηριχθούν ουσιαστικά στην προσφορά και τη ζήτηση ανάλογα την περιοχή.

Για παράδειγμα εάν σε μία περιοχή προκηρυχθούν 1000 επισκέψεις το μήνα και συμμετάσχουν 10 ιατροί θα τους αναλογούν 100 επισκέψεις, το αντίτιμο των οποίων όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Το μόνο βέβαιον είναι πως η συνολική δαπάνη που θα δοθεί για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι κουρεμένη κατά πολύ.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr ο προϋπολογισμός πλέον θα είναι κατά πολύ μειωμένος και θα κυμανθεί στα 25 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μπορεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2018 να αναγράφονται 92 εκατ. ευρώ για επισκέψεις σε γιατρούς αλλά από αυτά τα 60 με 67 εκατ. ευρώ είχαν προϋπολογισθεί για τους οικογενειακούς ιατρούς, τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι το κονδύλι που δινόταν για τους ιδιώτες γιατρούς κάθε χρόνο ώστε να βλέπουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ήταν κοντά στα 110 εκατ. ευρώ.

14 σχόλια:

  1. Χωρίς λεφτάααααα, πως θα παντρευτούμε Μανωλιό μουουου ? Πως θα βάλουμε στεφάνιιιι.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ακομη.....λιγοτερα απο τους ΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιταξε Δημητρα, 2250 ΟΙ (αν και οποτε γινουν,λεμε και κανα.....αστειο να περασει η ωρα !)ειναι περιπου 45 εκ.! Ως τα .....90 εχει αλλα ....τοσα! Για αυτο μην καταπινεις .....αμασητο οτι σου λενε! Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα ακομη και αν ο χρΕΟΠΥΥ μας δωσει.....1 εκ. ! Γιατι? Γιατι το κλειδι ειναι οτι δωσει ,αυτο θα παρει! Πιτογυρο παντως σε τιμη.....τσιχλας δεν θα φανε οτι και αν ονειρευεται π
    .....ζωολογικος κηπος χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ!!!Εδινες 1600€ μεικτα (πολλοι δεν συμπληρωναν τις 200 επισκεψεις!)μεσοσταθμικα στον καθε ειδικο?Δηλαδη περιπου 1300€ στο χερι? Θελεις τωρα να δωσεις πχ τα μισα μεσοσταθμικα? Τελεια! Τον .....μισο χρονο θα σου δωσουμε! Ξοδευαμε 1600€=160 επισκεψεις=160/15'= 40ωρες τον μηνα? Παρε τωρα .....20 ωρες τον μηνα και τις υπολοιπες ιδιωτικα!Καθολου ασχημα!Εννοειται εγω κλεινω ραντεβου και φευγω οποτε γουσταρω διοτι δεν αφορα κανεναν σας! Απλα παιρνετε τπ 20ωρο/μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, λάθος υπολογισμούς κάνεις. Η προκήρυξη λέει 2152 παθ/Γ.Ι. x2000 μικτά x 12 μήνες = 51.648.000 (Α) και 677 παιδιάτρους x 1624 μικτά x 12 μήνες = 13.193.376 (Β). Σύνολο (Α) + (Β) = 64.841.376 €. Μην ξεχνάς ότι οι παθ / Γ.Ι. έχουν ταβάνι 2000 ενώ οι παιδίατροι, 1624 €. Πάνω-κάτω 65 εκατ με κάτι τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής. Καλά τα λέει η Δήμητρα.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω διοτι οι ιδιοι ειπαν οτι μεσοσταθμικα αναμενουν 1650€ ανα ΟΙ! Το ταβανι ειναι 2000€ αλλα δεν γινεται να το πιασουν ολοι μαζι!

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ 6.24,ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΠ ΙΑΤΡΕΙΟ!

      Διαγραφή
    4. Η μέση αποζημίωση όπως την υπολόγισαν ήταν στα 1600+ με οροφή τα 2000 ! Κάποιοι θα κινηθούν στα κοντά στα 2000 κάποιοι εξίσου κάτω από αυτό μεσοσταθμικά για να προκύψει ο μέσος όρος ! Και από πότε η ροκήρυξη έγινε .....2000 μεικτά ? Για τις γυφΤΟΜΥ προφανώς αναφέρεσαι και όχι στους ΟΙ ! Αλλά τα 90 εκ. είναι για τους ιδιώτες και όχι για τις ΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
  4. ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ 50 ΩΡΕΣ! ΜΕ 2000€ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ 50 ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ! ΜΕ ΤΑ ΨΩΡΟΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ 12 ΨΩΡΟΩΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΣΑΝΤΟ ΣΟΤΣΙΑΛΗΣΤΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο χρονος που θα παρεχουμε οι ιατροι θα εξαρτηθει απο την προσφορα και την ζητηση! Δωστε τοσο χρονο συναδελφοι οσο πληρωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο το παράδειγμα με τους 10 γιατρούς και τις 100 επισκέψεις! Θα σου δώσω 5 ευρώ (από 10) ακαθάριστα να μου εξετάσεις 100 ασθενείς. Δηλ. πες κανα ...150 ευρώ καθαρά αν αφαιρέσεις εφορίες, εφκα κλπ. και με αυτά τα ψίχουλα να συντηρήσεις το Ιατρείο σου, τα πάγια, τα αναλώσιμα, γραμματέα κλπ.
    Και του χρόνου νέα μείωση!

    Γιατί δεν το κλείνει το ρημάδι να τελειώνουμε;

    Δωρεάν υγεία στην πλάτη των Ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών ΔΕΝ μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΔΩΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΟΣΑ ΕΔΙΝΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΕΠΑΙΡΝΕ! ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ! ΑΝ ΔΩΣΕΙ .....100 ΕΥΡΏ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ......ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ! ΑΠΛΑ......

      Διαγραφή
  7. Αφου το θελουν ετσι ας ξεκινησει και ο ΠΙΣ με την θεση οτι πανω απο 5 ωρες την βδομαδα δεν χαλαλιζουμε για τα φαγκοδιφραγκα σας και θα τα βρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βαση της διαπραγματευσης δεν μπορει παρα να ειναι η προηγουμενη συμβαση ως προς τα οικονομικα!Τιποτα χειροτερο δεν ειναι αποδεκτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδιωτική ιατρική με τη βούλα πλέον...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή