Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αιτήσεις τέλος στον ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς! Λήγει η προθεσμία

Δευτέρα 12 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λήγει σήμερα 12 Φεβρουαρίου η παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς για να καταθέσουν αιτήσεις για να γίνουν «οικογενειακοί γιατροί».
Βέβαια τα μηνύματα που φθάνουν από όλη τη χώρα δεν είναι και τα πιο ευοίωνα για την εφαρμογή του νέου συστήματος και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εξάλλου οι ιδιώτες γιατροί (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι) που θα συμβάλουν στο θεσμό του «οικογενειακού γιατρού», ήταν αρνητικοί από την αρχή.

Τόσο οι αμοιβές όσο και το ωράριο στο ιδιωτικό τους ιατρείο ήταν αποτρεπτικό για να γίνει μαζική κατάθεση αιτήσεων. Κάτι που ο κλάδος είχε διαμηνύσει τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η οποία είχε σπεύσει να ενημερώσει από κοντά τον ιατρικό κόσμο με επισκέψεις σε διάφορες περιοχές.

Αποτέλεσμα όμως είναι- εάν τουλάχιστον και στην παράταση το ενδιαφέρον είναι μειωμένο- τότε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παραμένει στον αέρα. Δείτε ΕΔΩ πόσοι είχαν καταθέσει αίτηση: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Και ο θεσμός είναι στον αέρα καθώς ο απαραίτητος αριθμός γιατρών δε συγκεντρώθηκε ούτε για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Και το πρόβλημα παραμένει: η τρόικα έχει ζητήσει μέχρι τον Μάρτιο όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν επιλέξει τον οικογενειακό τους γιατρό, ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι είναι πιθανό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ζητήσει από τους δανειστές παράταση για την επιλογή οικογενειακού γιατρού από όλους και στο μεταξύ να αρχίσει το νέο σύστημα να υιοθετείται σταδιακά όπου υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί.

Κάτι που άλλωστε γίνεται τώρα και με τις ΤΟΜΥ, ανοίγουν όπου υπάρχουν γιατροί.

9 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΜΠΗΚΑΜΕ ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΠΑΑ ΠΕΔΥ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με 2 παιδια-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ- 2.038,47 ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ.ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ.ΜΕ ΤΣΑΥ ,ΕΦΟΡ.ΟΛΑ ΠΛΕΡΩΜΕΝΑ.

      Διαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι φοβοσασταν ακριβως ...μην πεσετε εξω στην επενδυση σας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΓΙΝΑΜΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ .ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΕΟ

      Διαγραφή
    2. Ρε μαθε ορθογραφια ψευτογιατρε του χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΑΚΙ

      Διαγραφή