Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Νέα στοιχεία στη Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ

Πρόσωπα πρώην υπουργών φέρονται να εμπλέκονται για ηθική αυτουργία σε απιστία  

Συντάκτης: efsyn.gr

Νέα δικογραφία που αφορά σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Η δικογραφία εστάλη στον υπουργό από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πρόσωπα πρώην υπουργών φέρονται να εμπλέκονται για ηθική αυτουργία σε απιστία ενώ στη δικογραφία υπάρχουν διώξεις κατά φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας», στο πρώτο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου, ζητείται από τη Βουλή η διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση και Μάριου Σαλμά.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενέκρινε την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Καλούδη, για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον εννέα προσώπων για τις πράξεις της απιστίας κατά την υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας και κατ' εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, δίωξη ασκήθηκε στους εξής:

Ροβέρτο Σπυρόπουλο (Πρώην διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), Γεράσιμο Βουδούρη (Πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ), Κωνσταντίνο Νικόλη (Πρώην Α' Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ), Κυριάκο Σουλιώτη (Πρώην Β' Αντιπρόεδρο), Γρηγόρη Λεοντόπουλου (Μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Εκπρόσωπο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου), Βασίλη Δορίζα (Πρώην αναπληρωματικού μέλους διοικητή ΟΓΑ), Σταμάτη Βαρδαρού (Ειδικού επιστήμονα) και Γιώργου Μυλωνά (Ειδικού επιστήμονα).

34 σχόλια:

  1. Όπα .......ο Βαρδατρόμπας είναι αυτός που μας .....κουνούσε το δάκτυλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει άλλος..... Σταμάτης Βαρδαρός στον χρΕΟΠΥΥ εκτός από τον γνωστό κομσομολοτραμπούκο που κάθε μέρα καταριόμαστε ; Πονάνε ωρέ τα ......παλικάρια Σταμάτη μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός είναι ο Βαρδατυχάρπαστος που μας έδινε μαθήματα για τον ......σεβασμό στο δημόσιο χρήμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μωρε, τι ειναι δεκαπεντε εκ. μπροστα στην αιωνιοτητα;

      Διαγραφή
  4. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα βάλανε τον Βαρδαρό να φυλάει τα πρόβατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άξιος Άξιος Σταμάτη μου ! Βλέπω δεν έχασες καθόλου καιρό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα συναδελφε 9.33 μιλαμε για Ειδικο Επιστημονα ! Οχι αστεια!

      Διαγραφή
  6. Θυμάσαι Βαρδαπερίγελε όταν σου γράφαμε εδώ πως με τόσες αποτυχίες αργά ή γρήγορα θα σε σχολάσουν ? Αλλά αυτό και αν είναι ......σχόλασμα! Να υποθέσω ότι θα παραιτηθείς πλέον......κλαψ κλαψ , θα μας ......λείψεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O .......Σταμάτης τέτοια πράγματα ; Αποκλείεται ! Αυτός είναι ένας γνήσιος λαικός αγωνιστός που όλα τα κάνει για τον ......ασφαλισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαρδατρομπα αν χρειαστεις μαρτυρες , ερχομαστε εμεις! Θα πουμε τα.....καλυτερα!Ποτε παραιτεισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ποιον χτυπησε η καμπανα Ξανθομαδουρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ξεκινουσε ..αντεπιθεση δεν μας απειλουσε στην Πενυ ο Βαρδατεμπελης; Μηπως να ξεκινησει να μελεταει κανα σχεδιο ......αποδρασης απο την χωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως τον Αλέξη τον παραδέχομαι! Αγγελικό προσωπάκι αλλά .....ανελέητος ! Φαντάζομαι τον Μπουρδαρό μετά την νέα ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ με τους ΟΙ , να λέει τις γνωστές π@π@ριές για το ......όραμα της ολιστικής , ανθρωποκεντρικής μπαταχτσιδικής(όχι, αυτό δεν το είπε!) ιατρικής και ότι για όλα φταινε οι .....κακοί γιατροί αλλά όλα θα στρώσουν ,στον Τσίπρα! Όλα καλά Σταμάτη ! Συνέχισε του είπε το αφεντικό ! Ανακουφισμένος ο τυχάρπαστος κομσομόλος έκλεισε το τηλέφωνο ! Ουφ , τον κορόιδεψα ακόμη μια φορά ! Τι .....διάνοι Ειδικός Επιστήμονας είμαι αναφώνησε ο Σταμάτης ! Αλλά Σταμάτη μου γελά καλύτερα......μην πεις ότι εμείς οι καλοί σου φίλοι οι γιατροί δεν σου τα είπαμε εγκαίρως ! Ράψε .....ριγέ κουστούμι.....και να μας γράφεις! Ξανθοκηφήνα, το έπιασες το μήνυμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε όχι και καταχραστής του Δημοσίου ο .....Κέρβερος Βαρδαηλίθιος , που .....πέτυχε τόσα πολλά για την δημόσια Υγεία! Τόσους.....πετυχημένους διαγωνισμους έκανε! Τόσες .....γυφΤΟΜΥ! Υπάρχει Ρωσοπόντιος, ανειδίκευτος, άσχετος που να μην τον .....βόλεψε ! Αχάριστοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειδικός ......Επιστήμονας αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικως ......Ειδικος !!! Πανω απο ολα με ντοκτορα στους αποτυχημενους διαγωνισμους και τις εικονικες γυφΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
  14. Σταμάτη , σε ευχαριστώ για τις .....υπηρεσίες σου ;όπως ευχαρίστησα και την Ράνια! Μας υποχρέωσες ! Χαιρετίσματα στον εισαγγελέα......Μήπως να στείλω κανα .....μπουγιουρντί και στον αργόσχολο μικροβιολόγο ; Λες .....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 15,5 εκ. ζημία, που να περισσέψουν λεφτά και για τους γιατρούς! Δίκιο είχε ο Σταμάτης τελικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. olo to kafkasio medik katsaplia fonazi Vardaro Vardaro Vardaro......agio antropo ! ekane giatro kate pikrameno !vardaro vardaro vardaro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. igo moldavska medicinoa teli vardaro ministero igia eoppi tzampa prama pari mizoula spasiba

      Διαγραφή
  17. Παντως μην πεις Βαρδανοητε οτι ο Τσιπρας δεν εδειξε ιωβειο υπομονη! Υποτιθεται οτι τελη του 2016 θα ειχατε ετοιμες τις 270 κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ και θα κανατε την.....επανασταση στην ΠΦΥ! Εναμισυ χρονο μετα , κοψατε ......δεκαπεντε κορδελες με δανεικους γιατρους απο ΚΥ , μετρατε 2 απολυτα φιασκα/προκηρυξεις και ο Τσιπρας εξετεθη εξαιτιας σας! Και ηρθατε σε αντιπαραθεση με καθε ΙΣ και καθε ΕΕ των γιατρων! Για βλακα τον περνατε τον πρωθυπουργο; Θα απολογειται για την ανικανοτητα των ΞανθοΜαδουροΓεωργακοπουλεσκοΒαρδατομππαταχτσιμηδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΡΙΜΑ! ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΕΡΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΣΕΠΗΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ! ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΥΤΑ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΛΗΣ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΤΕΜΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ.... ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ??? ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δθαφορα ειναι πως ο Τσιπρας ειναι αποδεδειγμενα ρεαλιστης και πρακτικος πολιτικος ενω οι υπουργοι κολλημενοι απαρατσικ! Και εγω ειμαι υπερ της ισχυρης δημοσιας Υγειας! Αλλα προφανως οχι υπερ της κολεκτιβοποιησης των ιατρειων!Και προφανως ο Τσιπρας δεν τραβαει κανενα ζορι να διαλυσει (γιατι εκει πανε τα πραγματα!)την ΠΦΥ και να υποστει το κοστος! Απλα δεν ειναι γνωστης του τομεα και τον δουλευουν! Αν και πλεον σιγουρα του βρωμισε! Απο το τελος του 2016 του υποχονται 270 γυφΤΟΜΥ και την .....ολιστικη .....ανθρωποκεντρικη επανασταση στην ΠΦΥ! Και τι εκαναν; Ποιος εκτιθεται; ΞανθοΜαδουρο/Βαρδακαταζητουμενος/Μπασκοζοτρομπας ειναι ο εμμονικος σταλινικος πυρηνας! Ο Μπαταχτσιμης ενας αριβιστας/μαριονετα στα χερια τους!

      Διαγραφή
    2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ! ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ! ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ! ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ!

      Διαγραφή
  20. O Vardarobov πότε θα παραιτηθεί? Είναι υπό δίωξη, γίνεται να συνεχίζει ως γραμματέας του ΥΠΥΓ ? Μόνο ο ......γαβγΆδωνις οφείλει να παραιτηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΣΕ 5000 ΙΑΤΡΟΥΣ.ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για αυτό πρέπει να παραπεμφθεί και πάνω από όλα για τις γυφΤΟΜΥ και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε κλόουν όπως εσύ 8.54!

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια πρέπει να παραπεμφθεί συνάδελφε 8:54 π.μ. για την ασύστολη και ανερυθρίαστη επιδότηση των συμβεβλημένων ιατρείων των 200 ΑΜΚΑ μαζί με τον εμπνευστή της κ. Βουδούρη. Αλήθεια που τον έχουνε κρύψει; Τόσα χρόνια διαμαρτύροντο οι ασθενείς και δεν καταργούσαν αυτή τη σύμβαση-επιδότηση. Αλλά μήπως οι συνδικαλιστές δεν φταίνε; Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητούσε να επεκταθεί η σύμβαση-επιδότηση σε όσους θέλανε!!! Ελπίζω να τους παραπέμψουν και αυτούς, όπου τους πρέπει οι σωστά σκεπτόμενοι γιατροί.

      Διαγραφή
    3. Ψευτοσυναδελφε 8.17 ο βλακας αυτος ειναι ο σημερινος γραμματεας του ΥΠΥΓ επι (ΣΥΡΙΖΑ) ΞανθοΜαδουρο/Γεωργακοπουλεσκου /Μπαταχτσιμη! Βασικος εμπνευστης των γυφΤΟΜΥ και της γελοιας προσφατης προκηρυξης για ΟΙ! Οι σωστα σκεπτομενοι γιατροι εγραψαν αυτον,τους προισταμενους του και τους ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ εκει που δεν πιανει το μελανι! Μετα δε την εξευτελιστικη ηττα που καταφεραμε στους ΞανθοτραμπουκοΒαρδαρους τιποτα λιγοτερο απο την προηγουμενη συμβαση δεν υπογραφουμε!Τσακο τωρα .....65 σεντς!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ 5:20 μ.μ.Καλά κάνατε και τους γράψατε όλους.
      Αλλά δεν σταματάτε να ασχολείσθε με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.
      Αν είσαστε σωστοί γιατροί,σωστά σκεπτόμενοι, γιατί τόσο κόψιμο για σύμβαση; Εργασθείτε στα ιατρεία σας αξιοπρεπώς και μην σας ενδιαφέρει ο ΕΟΠΥΥ, το ΤΟΜΥ ,το ΠΕΔΥ κλπ,κλπ.. Αφήστε το υπουργείο να κόβεται εκείνο.

      Διαγραφή
    5. 11.15 δεν ειμαστε ολοι χομπιστες/γονοι ωστε σε καιρο ακραιας κρισης και dumping στην αγορα απο το Μονοπωλιο του χρΕΟΠΥΥ να μπορουμε να επιβιωσουμε εγγυημενα,ειδικα στις μεγαλες πολεις!Σε καθε περιπτωση η ηχηρη αρνηση μας να συμβληθουμε υποδηλωνει ετοιμοτητα εξοδου υπο τις σημερινες απαραδεκτες προτασεις τους!

      Διαγραφή
  22. Γεια χαρά και από εμένα. Ρε παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος γιατί η είδηση αυτή δεν ¨περπάτησε" προς τα έξω; Επειδή ειναι ο συγκεκριμένος ΣΩΤΗΡΑΣ; η επειδή το ψείρισμα ειναι οικουμενικό; Και ο τύπος από την ομοσπονδία αναπήρων τι ειναι μήπως ξέρει κανείς; γιατι όλοι αυτοί ειναι ξέρετε υπέρ ευαίσθητοι και δεν βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τους άλλους άπλα την τσέπη τους... Και εμείς περιμέναμε από τον κύριο Βαρδαρο ενώ έχει τέτοια προβλήματα να ασχοληθεί με του κοσμάκη; κούνια που μας κούναγε ετσετερα ετσετερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ δεν είμαι ούτε το παίζω γιατρός αλλά γιατι δεν λέτε και καμιά κουβέντα για τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και την κατάντια του. Είμαι θεραπευόμενος στον Ο.ΚΑ.ΝΑ είμαστε σχεδόν 10000 εκεί και ενώ ανοίγουν συνεχώς κέντρα πρόληψης (εγω θα τα έλεγα λέσχες για κουβεντούλα μεταξύ όσων είχαν καλή άκρη) κέντρα αποθεραπείας μετ πολλαπλής επιστροφής και ότι άλλο βάλει ο νους, οι χρήστες αυξάνονται η ηλικία για την πρώτη φορά έχει φτάσει να πέσει στο δημοτικό και από την άλλη βγαίνουν κάποιοι και μας λένε πόσο καλά τα πάνε!! Μέχρι και μεταφορά ειναι ικανοί με λίμο θα μας κάνουν, για να δώσουν δουλειά σκληρή και τίμια σε 50 νέους εργαζόμενους που κατά τύχη θα ειναι όλοι τίμια διαλεγμένοι, αλλά για τους χρήστες στα ...... εκεί που η μελάνι δεν πιάνει. ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΜΗΝ αλλά σε όλη τη χώρα εμείς και οικογένειες μας είμαστε πάνω από 300.000 οπότε θα τα ξαναπούμε τον Αύγουστο του 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή