Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τροποποιήθηκαν τα κριτήρια διορισμού γιατρών και οδοντιάτρων στο ΕΣΥ! Τι προβλέπει υπ.απόφαση

Στην τροποποίηση των κριτηρίων επιλογής των γιατρών και οδοντιάτρων που θα διορίζονται στο ΕΣΥ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τροποποιήθηκε η απόφαση καθορισμού κριτηρίων επιλογής και διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, αξιολόγησης και επιλογής για θέσεις κλάδου ιατρών και οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ.

Τα κριτήρια πάντως γίνονται πιο αυστηρά ενώ θα ελέγχονται λεπτομερώς όλα τα έγγραφα και τα πτυχία που θα κατατίθενται δεδομένου ότι αυξάνονται τα κρούσματα των πλαστών πτυχίων. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Πληθαίνουν τα κρούσματα γιατρών χωρίς πτυχία στο ΕΣΥ! Νέα περίπτωση»

Διαβάστε παρακάτω τις προβλέπεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ:

“Διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα
σε μία (1) έως και πέντε (5) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., που έχουν προκηρυχθεί από μία Δ.Υ.ΠΕ., με τις προκηρυχθείσες θέσεις της 1ης και 2ης Δ.Υ.ΠΕ., καθώς και της 3ης και 4ης Δ.Υ.ΠΕ. να θεωρούνται, αντιστοίχως, ως θέσεις μιας (1) Δ.Υ.ΠΕ.

Στην αίτηση του ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησης
του για κάθε θέση.

Η αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr μέσα σε προθεσμία που ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης και αναφέρεται και στην απόφαση προκήρυξης της θέσης.

Τα πεδία του ηλεκτρονικού εντύπου βιογραφικού σημειώματος αφορούν στα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου, στα τυπικά προσόντα που τεκμηριώνουν
σύμφωνα με την προκήρυξη το παραδεκτό της υποψηφιότητας του και στα ουσιαστικά προσόντα που συμπληρώνονται σύμφωνα με τους πίνακες 1, 2, 3, 4 και 5 του παραρτήματος.

Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων-δηλώσεων για την ίδια θέση έχει ως συνέπεια τον αυτοδίκαιο αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η αίτηση-δήλωση επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’/75) ως προς την ακρίβεια των δηλούμενων σ’ αυτήν
στοιχείων του υποψηφίου.

Μέσα στην παραπάνω προθεσμία του τρίτου εδαφίου κατατίθενται σε έντυπη μορφή τα δικαιολογητικά και εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο αντίγραφο της υποβληθείσας ηλεκτρονικά αίτησης από τον υποψήφιο, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, ή αποστέλλονται από αυτόν ταχυδρομικά είτε με συστημένη επιστολή είτε με εταιρεία ταχυμεταφοράς, στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας Δ.Υ.ΠΕ.


Στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων, για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παράδοσης τους για αποστολή και όχι η ημερομηνία παραλαβής από την παραπάνω
αρμόδια υπηρεσία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου