Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Ε.Ε. Παθολόγων Ελλάδος για Π.Φ.Υ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Π.Ε)
HELLENIC PROFESSIONAL UNION OF INTERNISTS (H.P.U.I.)
Τηλ:2432024555, 6973557343, 2310994770, fax:2310994773,
ΑΦΜ:997174096 - ΔΟΥ Β΄Λαρίσης
Ιστολόγιο: eepe2014.blogspot.gr
E-mail: eepe2014@gmail.comeepegr@gmail.com-

Αποτέλεσμα εικόνας για επαγγελματικη ενωση παθολογων ελλαδοσ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

10 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΜΑ : Π.Φ.Υ

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ένωσης γενικών γιατρών(5-2-2018) θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Ως Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος θεωρούμε, ότι δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα της Π.Φ.Υ με μονομερείς ενέργειες και διχαστικές ανακοινώσεις.

2. Αν και στην ανακοίνωσή μας προτείναμε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς εκπροσώπους, αλλά και συνεννόηση στα πλαίσια των προτάσεων του Π.Ι.Σ και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, η ένωση γενικών ιατρών λειτουργώντας ιδιοτελώς και με αποκλειστικό γνώμονα το ίδιον όφελος, προτίμησε την μοναχική διχαστική οδό με προτάσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, απαξιώνοντας έτσι όλους τους υπολοίπους, αντί να επιζητεί την συνεργασία μαζί τους.

Παρ΄όλα αυτά και επειδή πιστεύουμε, ότι ποτέ δεν είναι αργά, τους καλούμε σε στάση αναμονής στα πλαίσια της συναδελφικότητος και συνεργασίας, σεβόμενοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των αγανακτισμένων συναδέλφων μας Ιατρών, από την άδικη και απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας. 

Ελπίζουμε ότι οι προτάσεις σύσσωμης της Ιατρικής κοινότητος (Π.Ι.Σ, Ιατρικών Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων) με μόνη εξαίρεση αυτής των γενικών γιατρών, θα ευοδωθούν σύντομα. 

Ο πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματεύς

Ευάγγελος Τούλης     Σόλων Κωτούλας

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους παθολόγους επιτέλους κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του εγωκεντρισμού ως μητέρα όλων των ειδικοτήτων όπως ειναι η παθολογία καλό είναι όλες οι ενώσεις των ειδικών ιατρών να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αξιοπρεπή και σωστή λειτουργία των ιατρείων τους προς όφελος όλων και πάνω από όλα του ασθενή που δυστυχώς ο διχασμός καταφέρνει να γίνουμε αιχμάλωτοι ενός συστήματος βάρβαρου που δεν το ενδιαφέρει ούτε ο γιατρός και η ποιότητα παροχής υγείας στον ασθενή μόνο να βγαίνουν οι αριθμοί με ζωντανό παράδειγμα των πρόσφατων ανακοινώσεων του οργανισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΦΥ χωρίς Ειδικούς Γιατρούς είναι ανέφικτη και αδιανόητη.Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν;Δέν έχουν συμβουλάτορες με εμπειρία στη ΠΦΥ;Περίπου 60 χρόνια και με τις όποιες δυσχέρειες και αδυναμίες,πολλές φορές εσκεμμένες,μέσω του ΙΚΑ λειτουργούσε η ΠΦΥ και ήταν ο κυματοθραύστης στη προσέλευση των ασθενών στα Νοσοκομεία.Όλο αυτό το οικοδόμημα αντί να βελτιωθεί και εκσυγχρονιστεί γεμίστηκε δια χειρός Άδωνιδος.Απολύθηκαν χιλιάδες Γιατροί με τεράστια εμπειρία στη ΠΦΥ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και φτάσαμε στο γενικό χάος και ακαταλόγιστη σπατάλη του σήμερα.Δέν μπορούν να καταλάβουν ότι για να ανέβεις στο δεύτερο όροφο πρέπει να περάσεις από τον πρώτο.Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα θεμέλια ενός συστήματος Υγείας είναι η ΠΦΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σύστημα e-dapy δεν δουλεύει και δεν μπορούν να περαστούν οι επισκέψεις από την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ λέω να μεταφέρω το πρόβλημα στους ασθενείς και να μη δέχομαι επισκέψεις μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΠΥΥ.Δείγμα κι αυτό πόσο ενδιαφέρεται ο ΕΟΠΥΥ για την εύρυθμη λειτουργεία των Ιατρείων μας. Σε επικοινωνία μαζί τους ήταν έντονα απολογητικοί αλλά τι να το κάνεις. Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτοβάθμια περίθαλψη θα πρέπει να γίνει. Σε δημόσιες δομές με γιατρούς ειδικούς πρώτης γραμμής. Λάθος είναι η μονιμότης και η αποκλειστική απασχόληση.Θα πρέπει να γίνονται συμβάσεις κυρίως σε νέους για 2-3 χρόνια και οι θέσεις να επαναπροκηρύσονται.Οι χειρουργικές ειδικότητες δεν χρειάζονται σε αυτές τίς δομές παρά μόνο σε νοσοκομείο.Ετσι δεν θα αχρειστεύεται και ο γιατρός.Μικροτραύματα για απλή περιποίηση και έστω λίγα ράμματα θα μπορούσε να προσφέρει και ο γενικής ιατρικής γιατρός. Οσο για παραπομπές σε είδικούς γιατρούς δεύτερης γραμμής σε νοσοκομεία ο ρόλος τους να είναι συμβουλευτικός.
    Οι ιδιώτες γιατροί στα ιατρεία τους να είναι μόνο ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρπα τωρα 72 σεντς και ενα .....μαντηλι να κλαψεις για την συντριβη της προκηρυξης των ΟΙ !

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε 12:12 μ.μ. εάν χρειάζεται μαντήλι για κλάψιμο, θα είναι από τους ιδιώτες γιατρούς,που έχοντας καλομάθει από τις απαράδεκτες συμβάσεις των 200 ΑΜΚΑ και των 2000 ευρώ ,θα βρεθούν τώρα να παρακαλάνε να μπεί κάποιος ασθενής μέσα ,να βγάλουν τα έξοδα.

      Διαγραφή