Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αχαΐα: «Δρομολόγια θανάτου» για ένα κρεβάτι ΜΕΘ-Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καλούν το Υπ. Υγείας να δώσει λύση

«Δρομολόγια θανάτου» αναγκάζονται να κάνουν οι ασθενείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο κρεβάτι νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

gnomip.gr

Αυτό συμβαίνει καθημερινά καθώς οι υπάρχουσες κλίνες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, όπως έγραψε από χθες η «Γ»/

Πρόκειται για 12 κλίνες που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (οι δύο κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα για να καλυφθούν οι ανάγκες) και έξι κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας.

Το πρόβλημα αυτό ανέδειξε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Ο Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι έχουν προγραμματιστεί 500 προσλήψεις μονίμων γιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε τμήματα αιχμής όπως ΜΕΘ, ΤΕΠ, Νεφρολογικές, Ογκολογικές Κλινικές, κ.ά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΛΙΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΗΨΗ!»

«Η περιοχή της Δυτ. Ελλάδας δεν καλύπτεται από τον υπάρχοντα αριθμό των κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα τα περιστατικά να κατευθύνονται ακόμα και στις ανανήψεις των χειρουργείων και μάλιστα είχαμε ακυρώσεις χειρουργείων. Έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις στην περιοχή μας με τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ να νοσηλεύονται σε Παθολογικές και άλλες Κλινικές, ενώ πολλές φορές έχουν γίνει γνωστά και τα δρομολόγια θανάτου για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Το θέμα το έθεσα στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος όμως δεν μας έδωσε καμία απάντηση», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά από την «Π.Γ.»

Και προσέθεσε πως: «προσλήψεις ακούμε αλλά δεν βλέπουμε! Και οι κωδικοί στον προϋπολογισμό για προσλήψεις είναι μηδενικές. Τις ΜΕΘ δεν τις ενισχύουν με μόνιμο προσωπικό και το πρόβλημα παραμένει».

ΕΥΑΓΓΓΕΛΑΤΟΣ: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΩΣΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ»

Ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ, ερωτηθείς σχετικά αναφέρει πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οξύτερο.

«Εδώ και τρεις μήνες με απόφαση της Διοίκησης του ΠΓΝΠ έχουν ανοίξουν δύο κλίνες ΜΑΦ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το πρόβλημα που είναι έντονο διότι εμείς δεχόμαστε όλο τον όγκο των περιστατικών όχι μόνο από τη Δυτική Ελλάδα και από την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά. Είναι ηρωική η προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων να κάνουν ότι καλύτερο προς τον πάσχοντα ασθενή. Δυστυχώς η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα από την αρχή και είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ΜΕΘ, διότι οι ασθενείς όπως προκύπτει από την πανελλήνια έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ αυξάνονται συνεχώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου