Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τέλος το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων στον ΕΟΠΥΥ

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Προς κατάργηση βαίνει το σύστημα των 200 επισκέψεων τον μήνα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Με τις νέες συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν, αποφεύγονται στρεβλώσεις που παρατηρούνται σήμερα, όπως η εξάντληση του “πλαφόν” από τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την προκήρυξη των 2.800 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στην οποία δόθηκε παράταση εξαιτίας των τριβών με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Από την Αριστοτέλους έγινε γνωστό πως οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο, εντός του οποίου θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν.

Ο δεσμευμένος χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση δεν μπορεί να υπολείπεται των 24 ωρών, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.

Σημειώνεται πως με την προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ που “τρέχει” έως τις 12 Φεβρουαρίου, ζητούνται 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας και 677 θέσεις Παιδιατρικής. Ο αντίστοιχος αριθμός συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε αυτές τις ειδικότητες δεν ξεπερνά σήμερα τις 2.000.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

Αποζημίωση

Επιχειρώντας να αμβλύνει τις επιφυλάξεις των γιατρών, η ηγεσία του υπουργείου αναφέρει πως η αποζημίωση ενός οικογενειακού ιατρού υπολογίζεται, με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, πως θα έχει ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ (μικτά).

Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι (2.250) εγγεγραμμένοι ενήλικες. Για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής, είναι χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Κατά το πρώτο τρίμηνο της σύμβασης- μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η εγγραφή των πολιτών- η εγγυημένη αποζημίωση ορίζεται στα 1.623 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού εγγεγραμμένου πληθυσμού.

Μετά το πέρας των τριών μηνών η αποζημίωση προσδιορίζεται από τον πραγματικό αριθμό εγγεγραμμένου πληθυσμού και κατά συνέπεια δίνεται η δυνατότητα στον γιατρό να επιλέξει τον μέγιστο αριθμό ληπτών υπηρεσιών που επιθυμεί να εξυπηρετήσει.

38 σχόλια:

  1. Ξανθοανοητος: Τον .....ηπιαμε και παραμιλαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, αλλαξε κατι? Ποιον κοροιδευουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,ειναι ομως.....πανεξυπνοι ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑΚΗΣ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΡΑΣ: ΘΑ ΚΑΝΩ ......ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ/ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρδατρομπας: ψαχνουμε γεροξεκουτηδες ,ανειδικευτους και οποιον εχει.....δυο ποδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Η σύμβαση απευθύνεται σε νέους γιατρούς που θέλουν να εργασθούν. Οι καιροί δεν επιτρέπουν φαγοπότια.Οι πολίτες ζούν με δόσεις και με ανέχεια. Οι μεγαλογιατροί δεν θα κάνουν σύμβαση.Αυτοί που θα κάνουν θα είναι νέοι και κάποιοι άλλοι για να ζήσουν την οικογένειά τους. Εάν ασχοληθούν 5 ώρες το πρωί, θα έχουν όλο το απόγευμα για ιδιωτικό ιατρείο. Εάν λοιπόν ξεκινήσουν έστω λίγοι στη αρχή οι έλευθεροι πελάτες που θα πλήρωναν εξ'άναγκης θα λιγοστέψουν. Αρα ... Μετά θα πάτε να ζητήσετε τα ρέστα απο τους συνδικαλιστές που βρίσκουν την σύμβαση απαξιωτική. Ενώ δεν λένε τίποτα για τον γιατρό του ΕΣΥ που είναι Διευθυντής 60 χρονών,να χειρίζεται τα πιό δύσκολα περιστατικά και να έχει μισθό 2000. Είναι απαξιωτική για τους συνταγογράφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γιατρός δε μοιάζεις ,για ηλίθιος παίρνεις άριστα

      Διαγραφή
    2. ΑληΤακη με 4 κατοσταρικα δεν ζει κανεις ουτε ειναι μεγαλογιατροι οι χιλιαδες συναδελφοι που σας ξεφτιλισαν ! Η δωρεαν με τα λεφτα των γιατρων Υγεια.....τερμα !

      Διαγραφή
    3. Κεντρικα ΣΥΡΙΖΑ: παρε 60 λεπτα χαφιεδακο μας !

      Διαγραφή
    4. αν οι νεοι ιατροι επικεξουν να μπουν στο συστημα, εχουν τελειωσει το ιδιωτικο ιατρειο τους, θα μεινουν μια ζωη οι ΄΄τζαμπα γιατροι'' για τον κοσμο,που θα πηγαινει μονο για φαρμακα,ενω οταν εχει προβλημα θα ερχεται στον ΄΄πληρωτικο΄΄ ιατρο, που στην συνηδειση του κοσμου ειναι και ο καλος.θΑ αντιμετωπιζετε ορδες τζαμπατζηδων, που θα ειναι και οι πιο απαιτητικοι, που ακομα και το βραδυ θα κτυπανε την πορτα του σπιτιουγια τζαμπα συμβουλη η επισκεψη Το ιατρειο θα γινει υποκαταστημα ικα,ο κοσμος θα μαλωνει,ενω οποιος προφασισθει επειγον θα ερχεται σε οποιοδηποτε σημειο του ωραριου και θα απαιτει να εξυπηρετηθει, αλλωστε εισαστε Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ, ενω για μας τους ΄΄εκμεταλευτες ιατρους΄΄ οπως υπαινισσεσαι αυτοι ειναι ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    5. 1. Τα δυσκολα περιστατικα τα διαχειριζονται ειδικευομενοι.
      2. Τα απογευματα δεν θα ειναι στο ιατρειο τους. Θα αναγκαζονται να κανουν εφημεριες σε κλινικες, γηροκομεια κλπ για να μπορεσουν να τα βγαλουν περα.
      3. Ο γιατρος του εσυ , εχει μισθο. Τζαμπα προσωπικο (ειδικευομενους, νοσηλευτριες, διοικητικους ) τζαμπα ρευμα, τζαμπα υποδομες, τζαμπα αναλωσιμα , τζαμπα ολα.
      4. Ολα τα παραπανω τζαμπα ειναι κατασπαταληση των δικων σου χρηματων.

      Διαγραφή
    6. Στους τζάμπα γιατρούς του ΕΣΥ έρχεται όποιος έχει σοβαρό πρόβλημα.

      Διαγραφή
    7. Αν μπούν στο σύστημα 2:13 μ.μ. θα μείνουν μιά ζωή οι τζάμπα γιατροί!!
      Αφού η σύμβαση είναι για ένα χρόνο και βλέπουμε...

      Διαγραφή
    8. Οτι γινοταν στο ΙΚΑ. Γιατρε δεν βρηκα σημερα ραντεβου,γραψε μου τα φαρμακα και θα σου κλεισω αυριο.Χαμος

      Διαγραφή
  7. 300€ δινετε αλητη 1.58 και αν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προκειται για προβοκατορικο αρθρο, αρχισαν τα οργανα. Θέλει να μεταφερει την ψευδαισθηση οτι ζητημα ωρων ειναι η νεα , ξεφτυλισμενη συμβαση, αποκρυπτοντας τελειως το οτι η πρωτη ηταν σκετη αποτυχια και οι γιατροι στο συνολο τους την απερριψαν μετα βδελλυγμιας. Επιταξη ιατρειων συντροφοι του συριζα και συνοδοιποροι να κανετε στην βενεζεουελα, του ινδαλματος σας μαδουρο, εδω οι ελληνες γιατροι θα δας πεταξουν στα μουτρα ξανα τη απαραδεκτη αυτη προσκληση σε Τέλος το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων στον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΜΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ Γ.Ι ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ.
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ 7000 ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οιΤΟΜΥ δεν ανοιγουν και οικογενειακοι δεν συμβαλλονται και οι ιδιωτες θα θριαμβευσουν και εσεις στο ΥΠΥΓ θα κυκλοφορειτε μονο....μεταμφιεσμενοι !!!

      Διαγραφή
    2. Πισσα και πουπουλα κλοουν 2.52 !

      Διαγραφή
    3. είπε ο δημόσιος υπάλληλος, ο σκληρά εργαζόμενος και ο "τόσες κρατήσεις μου κάνουν από τον μισθό μου " και τρόμαξαν όλοι οι επιστήμονες ελευθεροεπαγγελματίες έτρεξαν να συνβληθούν !!!! 3000 χρόνια μηνμόνια !!!!

      Διαγραφή
    4. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΒΟΛΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ)

      Διαγραφή
  10. ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙΑ 5χ5 ΓΙΑ 30 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονεσε πολυ δημοσιοτεμπελαρα 3.51;

      Διαγραφή
    2. Θα συζητησουμε με την νεα ηγεσια του ΥΠΥΓ παγαλακι,εσυ μαζι με τον ΞανθοΜαδουρο βγαινετε στην ζητιανια!

      Διαγραφή
    3. Σκέφτεσαι να τα αφήσεις σε άλλους;

      Διαγραφή
    4. Οτι πει ο ΣΥΡΙΖΟχαφιες !

      Διαγραφή
    5. 3:51 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΙΑ ΖΩΗ . ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΜΠΟΡΕΨΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ.

      Διαγραφή
  11. 3:51 απλα εισαι για λυπηση...μακαρι να ηξερες τι εχουν τραβηξει οι πραγματικοι γιατροι κι οχι τα βυσματα ... στο κατω κατω οποιος θελει το κακο του αλλου ειναι γιατι εχει λερωμενη την φωλια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ.ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΕΑ.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΤΩΝ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΦΙΛΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 50 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ 5 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ . ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

      Διαγραφή
    2. Παιδί μου που ήσουν τόσο καιρό;; Οι μάλλον βλάκες καταλαβαίνουν οτι οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι κρατικοδίαιτοι. Το...πολλές φορές χωρίς αμοιβή ,πως δικαιολογείται; Ησουν συμπληρωμένος;;; Τα χρήματα που είναι για εισφορές στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία είναι κρατικά. Στα άλλα που γράφεις ...έχεις δυσκολία στη πρόσβαση;; Μετά απο ένα χρόνο και οχι απο 5 ..θα ψαχνόμαστε να κάνουμε πάλι σύμβαση ....αλλά δεν θα βρίσκουμε...

      Διαγραφή
    3. Τα χρηματα των εισφορων καραγκιοζη 7.47 δεν ειναι κρατικα αλλα των ασφαλισμενων! Συμβαση θα ψαχνουν οι αχρηστοι οπως αυτοι οι ελαχιστοι που συμβαλλονται σημερα!Κρατικιδιαιτοι ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι σαν και του λογου σου! Το ιατρειο μου το πληρωνωΕΓΩ ακριβα καισυμβαλλομαι αναγκαστικα με τον Νονο της Υγειας χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
  13. Η ανοησία των κυβερνώντων πέτυχε να καταλάβουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία, 4 απλά πράγματα για την ΠΦΥ: 1) Πως η πρωτοβάθμια υγεία έχει κόστος, το οποίο ο καθένας εάν θέλει την υγειά του θα πρέπει να πληρώσει, 2) Το ποσό για να λάβεις τα βασικά είναι πλέον τόσο μικρό που ο καθένας μπορεί να το πληρώσει, 3) Η ΠΦΥ ΔΕΝ προσφέρεται πια από το κράτος αλλά από το καλό παιδί - γιατρό της διπλανής πόρτας και 4) Τα χρήματα των ασφαλισμένων πάνε βορά στο κομματικό κράτος, που θέλουν να στήσουν οι κυβερνώντες κι όχι στην υγεία του κοσμάκη. Όταν η τιμή για να γράψεις συνταγή έφτασε πια το κόστος 3 κιλών ψωμιού ή 2 παγωτών άσε κύριε κράτος, εγώ σαν πολίτης δεν σε χρειάζομαι... Θα απαιτήσω όμως στις επόμενες εκλογές τα χρήματά μου πίσω, γιατί για υγεία έδωσα και υγεία δεν πήρα... Όσο για το γιατρό της πρωτοβάθμιας που καθημερινά οι σπουδαίοι υπουργοί του χώρου του, τον βρίζουν, τον προσβάλλουν και τον ξεφτιλίζουν, ένα μόνο πράγμα πρέπει να καταλάβει... αυτός έχει το πεπόνι αυτός και το μαχαίρι... κι όχι οι ανόητοι που μας κυβερνούν... Τέτοια υγεία που την κατάντησαν δεν την έχει κανένας ανάγκη... Αυτό που έχει ανάγκη είναι η αξιοπρέπειά του...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7:47 ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΘΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ;ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ 4 ΕΥΡΩ;ΟΤΑΝ Ο ΕΟΠΥΥ ΔΙΝΕΙ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 6Ο ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ;ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ (clawback) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή