Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πάτρα: Ελπίδες για "ανάσα" στα νοσοκομεία

«Δεν πάει άλλο» είπαν χθες μέλη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε σχέση με τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και τα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας.

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ - pelop.gr

Στόχος της συνάντησης της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου, του γραμματέα Γιώργου Πατριαρχέα και της ταμία του Συλλόγου Κατερίνας Γατοπούλου με το διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή Δημήτριο Κωστακιώτη ήταν η αναζήτηση λύσεων για τα δεκάδες ιατρικά κενά που υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας καθώς και άλλες δυσλειτουργίες της περίθαλψης στην περιοχή.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ωραίο κλίμα με τις δύο πλευρές να συζητούν επί της ουσίας και από κοινού να προβληματίζονται για τις λύσεις. Το πρόβλημα άλλωστε των ελλείψεων είναι γνωστό στη διοίκηση της 6ης ΥΠε καθώς καθημερινά δίνει μάχη για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν. Οι δυνατότητες βέβαια είναι περιορισμένες καθώς προσλήψεις είναι ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τα συνεχώς αυξανόμενα κενά. Μάλιστα η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει καν τις μετακινήσεις από δομή σε δομή καθώς από παντού λείπουν γιατροί.

Οπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης αλλά και στη συνέχειά της δήλωσε στην «Π» ο κ. Κωστακιώτης «μέχρι το τέλος του μήνα δρομολογούνται μέσω της ΥΠε στοχευμένες προσλήψεις για τα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων. Αυτές θα ελευθερώσουν τους γιατρούς των κλινικών και των τμημάτων από τις εφημερίες στα ΤΕΠ κι έτσι θα μπορέσουν να αφιερωθούν περισσότερο στις κλινικές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου