Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος


Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Δευτέρα 8 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας ανοίγουν άρον άρον οι πολυδιαφημισμένες Τοπικές Μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ)

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr περί άρον άρον μετακινήσεων Γενικών Γιατρών και Παθολόγων από Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ για να καλυφθούν τα κενά. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις”

Ήδη τα πρώτα …ραβασάκια άρχισαν να φθάνουν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Την αρχή έκανε η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος αφού ήδη απεστάλη έγγραφο για μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Ζαγοράς και Βόλου για την κάλυψη αναγκών στις ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας Βόλου. Η μετακίνηση των γιατρών θα είναι για τρεις μήνες.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται εξπρές αποσπάσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων από Κέντρα Υγείας σε ΤΟΜΥ που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τις πύλες τους.

Το υπουργείο Υγείας παρά τις προσπάθειές του δεν κατόρθωσε να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό στις νέες ΤΟΜΥ ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για σταδιακή λειτουργία δεκάδων ΤΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα υπάρχουν και οι σχετικές δημόσιες δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού που κάνει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Έτσι καταφεύγει σε λύσεις…αποσπάσεων και μετακινήσεων με το ζόρι γιατρών από τα Κέντρα υγείας στις ΤΟΜΥ προκειμένου να ανοίξουν έστω μερικές και να μην εκτεθεί η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι παρά τα εγκαίνια και τις τυμπανοκρουσίες μέχρι στιγμής …οριακά έχουν ανοίξει 10 ΤΟΜΥ ενώ συνολικά θα πρέπει να ανοίξουν 239 σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου