Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΤΟΜΥ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν! Όλος ο κατάλογος

Δευτέρα 22 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Από άκρη σ άκρη της χώρας έχει σχεδιάσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναπτύξει Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Σταδιακά μέσα στο 2018 επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναπτύξει τις περισσότερες ΤΟΜΥ που έχει προαναγγείλει.

Πρόκειται για συνολικά 239 δομές ΤΟΜΥ σε περίπου 85 περιοχές της χώρας.

Ήδη ο κατάλογος και τα σημεία που θα ανοίξουν οι ΤΟΜΥ έχουν οριοθετηθεί, ενώ σήμερα λειτουργούν περί τις 10 ΤΟΜΥ σε διάφορες περιοχές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχει αναπτύξει συνολικά 50 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα. Βέβαια προς ώρας το πρόβλημα για την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείαςεστιάζεται στην έλλειψη γιατρών δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό της χώρας δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετακινήσεις γιατρών από άλλες Μονάδες προκειμένου να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Ποιες περιοχές θα διαθέτουν ΤΟΜΥ

Με βάση το σημερινό σχέδιο πάντως στην Αττική θα δημιουργηθούν ΤΟΜΥ σε 22 περιοχές που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ).

Επίσης σύμφωνα με την κατανομή των Υγειονομικών Περιφερειών, ΤΟΜΥ θα ανοίξουν σε 10 νησιά του Βόρειο και Νότιου Αιγαίου όπως στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Ικαρία, στην Κάλυμνο, στη Ρόδο κ.α.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν ΤΟΜΥ εκτός των άλλων στην Κοζάνη, στην Ημαθία, στην Πέλλα, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς κ.α.

Στην Ανατολική Μακεδονία στη Δράμα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη κ.α.
Στη Θεσσαλία στον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.
Στη Στερεά Ελλάδα εκτός των άλλων σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα.

Στην Ήπειρο στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα κ.α.
Στη Δυτική Ελλάδα στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Πατρα, κα., ενώ εκτός των άλλων ΤΟΜΥ θα διαθέτουν τα Ιόνια νησιά και η Κρήτη.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την κατανομή των ΤΟΜΥ ανά περιοχή:


Πάντως σε πολλές περιοχές– όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί που θα εδρεύουν οι ΤΟΜΥ, αφού είτε θα επιλεγεί δημόσιο κτίριο είτε θα πρέπει να ενοικιασθεί όπου δεν υπάρχει.

8 σχόλια:

  1. Χ... ψηλα και .....αγναντευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη ευπρέπεια είναι απαραίτητη για γιατρό. Απορώ γιατί τα εγκρίνουν οι διαχειριστές αυτά τα σχόλια. Το μόνο που κάνουν είναι να μειώνουν την αξία των γιατρών.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη αγναντεύουν συνάδελφε !

      Διαγραφή
    3. Για την ουσια υποκριτη 8.36 εχεις να πεις κατι?Η .....ευπρεπεια σε μαρανε .....σκλαβακι του Πολακη!Σε......σφαζουν και .....σκουζεις ευπρεπως; To the point , το σχολιο!

      Διαγραφή
    4. Ευπρέπεια ναι .Ας αρχίσουμε από τα Υπουργεία καλύτερα γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Χαίρομαι που οι συνάδελφοι είναι τόσο ευαίσθητοι στο χ.... κ όχι στον καθημερινό εξευτελισμό.( Σιγά μην είναι συνάδελφοι τα τρολακια )

      Διαγραφή
    5. Για ποια αξία συνάδελφε;Σήμερα η αξία μετριέται δυστυχώς με χρήμα. Ο γιατρός 1000€.Ο Μπάμπης ο Νταλικέρης 2000€ !!! Ξεχνάμε όπως πάντα την παροιμία των πατεράδων μας: Κάθε αρνί απ'το ποδάρι του κρεμιέται.

      Διαγραφή
    6. 8.36 την αξία των γιατρών την μειώνουν τα ψέματα και οι καγκουριές του Υπουργείου και του χρΕΟΠΥΥ ! Όταν σε φτύνουν στα μούτρα , απαντάς ανάλογα! Σε ποιον τα πουλάν αυτά όταν δεν έχουν ούτε γιατρούς ούτε κτίρια ?

      Διαγραφή
  2. Καποιος να τους πει οτι το ιδιο ψεμα συνεχως χανει την αποτελεσματικοτητα του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή