Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Την άμεση απόσυρση της απαξιωτικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση των οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ζήτησε το ΔΣ του ΙΣΑ, από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη

Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουαρίου 2018

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

Την άμεση απόσυρση της απαξιωτικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση των οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ζήτησε το ΔΣ του ΙΣΑ, από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη ,ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, διευκρίνισε ότι οι όροι εργασίας και οι οικονομικές απολαβές που προβλέπονται στη σύμβαση, προσδιορίζονται επακριβώς από τη σχετική υπουργική απόφαση , η οποία δεν αφήνει περιθώριο ευελιξίας στο Φορέα. (για τις απαντήσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ πατήστε ΕΔΩ)


Το ΔΣ του ΙΣΑ διευκρίνισε ότι εμμένει στην απόφασή του σύμφωνα με την οποία, οι παρούσες συμβάσεις, με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές ,για το ιατρικό λειτούργημα. Στην ουσία απομένει ένα 10%-20% της αμοιβής του γιατρού -που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ -,για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

Επιπρόσθετα είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της σύμβασης και οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ένα αδιευκρίνιστο πεδίο εργασίας.

Επίσης εγκλωβίζει τον ασθενή, στερώντας του, το πρωταρχικό δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής του θεράποντα γιατρού και εξαναγκάζοντάς τον να καλυφθεί από ένα φθηνό ανεπαρκές και κατώτερης ποιότητας σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα τόνισε τα εξής:

«Οι όροι των συμβάσεων που καθορίζονται από την σχετική υπουργική απόφαση είναι κατάπτυστοι και αποτελούν προσβολή για τον ιατρικό κόσμο. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει αποφασίσει τους απαξιωτικούς και απαράδεκτους αυτούς όρους, προσυπογράφοντας την επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση των γιατρών να την αποσύρει εδώ και τώρα. Καλούμε τον ιατρικό κόσμο να γυρίσει την πλάτη και να μη συμμετέχει στην προσπάθεια απαξίωσης και περαιτέρω φτωχοποίησής του».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

14 σχόλια:

  1. Ας πάει ο Ξανθοάχρηστος να εξετάσει τότε τους ασθενείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ απορώ τι πήγε να κάνει εκεί ο Μπαταχτσίμης! Ν α επαναλάβει όσα......δημοσιεύτηκαν ? Ρε δεν πάνε καλά σας λέω.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια τα τρολ που μας διαβεβαίωναν ότι δέρνονται για αιτήσεις που κρύβονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω ειμαι. Τεταρτη πρωι θα παρακαλανε οι Ιατρικοι Συλλογοι τον Μπερσιμη να δωσει παραταση. Να με θυμηθεις.

      Διαγραφή
    2. Οπως στις γυφΤΟΜΥ βλακομουτρο? Ειναι Τεταρτη πρωι,σε βλεπω και γελαω!

      Διαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑ ΒΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την πρωτοβάθμια περίθαλψη,που είναι σωστό να γίνει επιτέλους στη χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν κτήρια του δημοσίου και των παλιών ασφαλιστικών ταμείων και εκεί να προσληφθούν οι οικογενειακοί ιατροί με σύμβαση αλλά οχι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δίκαιο είναι επίσης να μετατραπούν οι εργασιακές σχέσεις όλων των γιατρών ,που έστω το επιθυμούν, των δημόσιων δομών σε μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει μεγάλες αμοιβές στους γιατρούς,άρα θα πρέπει να ενισχύουν το εισόδημά τους με ιδιωτικό ιατρείο,με νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σημαίνει ΙΚΑ .Νοσταλγός του ροκ η' απλή αρχαιολατρία?

      Διαγραφή
    2. Έφαγε καλά τότε και .....κόλλησε !

      Διαγραφή
  7. Ξανθοπερίγελος : και τώρα τι κάνουμε οεο ? Θα με καθαρίσει ο Τσίπρας, πρέπει να βρω κάποιο καινούργιο ψέμα πάλι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα......χαζό είναι ο Μπερσίμης ο καθηγηταράς που τον βγάζουν μπροστά οι γκάγκστερ Ξανθοπαράσιτο και Βαρδατρόμπας ! Απόδειξη η σημερινή επίσκεψη στον ΙΣΑ ! Πήγε, τους έδειξε το .....μπόι του και απήλθε !!! Απλά εκεί που θα ήταν στα αζήτητα και θα έπαιζε με τα .....transformers που του πήρε η μαμά, παίζει με τον χρΕΟΠΥΥ όπου τον έκαναν Πρόεδρο (τρομάρα του !) ως αχυράνθρωπο ! Η δε δουλειά του .....λακέ είναι να βγαίνει μπροστά όπου τον διατάξει ο Αφέντης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ! ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΆΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ! ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥς, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ,ΤΡΙΚΑ ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 ευρω πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τρολ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή