Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με τον ιατρικό κόσμο για τις συμβάσεις



- Έρχονται βελτιώσεις ;

Συνάντηση με τον ιατρικό κόσμο μέσω των θεσμικών τους οργάνων θα έχει αργά σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, για το θέμα των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου - Onmed.gr

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος λήγει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι 1 στους 5 γιατρούς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Βεβαίως την ίδια ώρα, σχεδόν σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος, έχει στηλιτεύσει την πρόσκληση για τις συμβάσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία απαξιωτική πρόσκληση - πρόταση και μάλλον επικίνδυνη για τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία. Από την πλευρά της και ηΑξιωματική Αντιπολίτευση, μέσα από τους τομεάρχες Υγείας κ.κ. Οικονόμου καιΦωτήλα δηλώνει ότι οι συμβάσεις για τους οικογενειακούς γιατρούς, μόνο ταλαιπωρία θα δημιουργήσουν στους ασθενείς, ενώ το νέο πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Ν. Δημοκρατία, οι γιατροί θα κληθούν να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο δουλειάς αφού οι ασθενείς τους μπορεί ακόμη και να διπλασιαστούν, ενώ και οι αμοιβές τους θα μειωθούν κατά 25%.

Έτσι, η σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ. Μπερσίμη και των επικεφαλής του ΠΙΣ, ΙΣΑκαι ΙΣΠ, θα έχει στόχο τη βελτίωση κάποιων σημείων της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Να θυμίσουμε, ότι μεταξύ των σημείων που αποτελούν κόκκινο πανί για τους γιατρούς, είναι: το ηλικιακό όριο των 65 ετών, το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ γιατρού και ΕΟΠΥΥ θα είναι υπαλληλική, το ωράριο λειτουργίας για τους ασφαλισμένους, δεν θα αφήνει περιθώρια ελεύθερου χρόνου για ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να εξεταστούν ιδιωτικά και τέλος, η κατάργηση της ελεύθερης επιλογής, που σύμφωνα με τον ΠΙΣ, αποτελεί επίσης περιορισμό.

Να θυμίσουμε ακόμη, ότι ο ΠΙΣ απειλεί λέγοντας ότι βλέπει σύντομα την δικαστική οδό, ενώ και ο ΙΣΑ την Παρασκευή, προέτρεψε τα μέλη του να μην υπογράψουν τις συμβάσεις.

Πάντως σε κάθε περίπτωση εδώ να πούμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μοιάζει μάλλον με... «σάκο του μποξ» τελευταία, διότι ουσιαστικά ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, εκπορεύεται από το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

4 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι αυτοί που θα πάνε να συζητήσουν με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην τσιμπήσουν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία βελτίωση δεν είναι αρκετή .Ειδικά αν σκεφτεί κανείς με ποιους έχουμε να κάνουμε.Μεχρι προχτές τα τρολ λέγανε για όργανα και παθολόγους που συρρέουν και τώρα ,2 μέρες πριν από το τέλος και πάνω σε αυτή την αισχρή βάση, θέλουν κουβέντα.? Ρε ουστ κοπρόσκυλα ( για παραίτηση ούτε συζήτηση βέβαια ) .Απλά πράγματα : ελεύθερη επιλογή γιατρού , αμοιβή κατά περίπτωση , ωράριο και λοιπά δημοσιουπαλληλικα στους διορισμένους και όχι σε ελεύθερους επαγγελματίες.Αλλα τι περιμένει κανείς από κρατικοδιαιτους που δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν δύο γαϊδάρων άχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιρνουν ναρκωτικα συναδελφε και δεν ξερουν τι τους γινετα! Αυτη η ηττα ειναι η τελευταια θα τους καθαρισει ο Τσιπρας!Σκετη φυρα ειναι!

      Διαγραφή
  3. Τα μηνύματα φτάνουν από παντού.Όχι συμβάσεις με τον Γεωργουλέσκου,τον Μπαταχτσίμη , τον Βαρβαροτρόμπα και το ΞανθοΜαδούρο.Οι πολιτικές μέρες τους είναι μετρημένες.Σε λίγο θα ξεχάσουν τους παχυλούς μισθούς και θα βγουν πάλι στη βιοπάλη με τα ταγάρια τους.Για αυτό τρίψτε τους στη μούρη κ'αυτή τη σύμβαση όπως κάνατε με τα τσαντήρια των γυφτοΤΟΜΥ. Ένα ηχηρό ΟΧΙ από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή