Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ξανθός: 100 ΤΟΜΥ στο α' εξάμηνο - Σε διαβούλευση ο νέος Οργανισμός για το ΚΕΕΛΠΝΟ



Της πολιτικής του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento", επισημαίνοντας ότι «Φέτος θα είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)».

Onmed.gr

Ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε, ότι στόχος του υπουργείου είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχουν τεθεί σε λειτουργία πάνω από 100 μονάδες, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχιστεί η πορεία «επούλωσης των τραυμάτων» στο χώρο της Υγείας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος Υγείας που αφορά η συρρίκνωση του αριθμού των διαθέσιμων ιατρών, καθώς περίπου 18.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό,σημειώνοντας ταυτόχρονα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την πλήρωση των θέσεων έως το τέλος του 2018, συμπεριλαμβανομένου και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του,ο υπουργός αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογραμμίζοντας, ότι «Μια εμβληματική αλλαγή σε αυτή τη φάση θα είναι η θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ» και αναγγέλλοντας τη λειτουργία νέου Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Το θεσμικό πλαίσιο του νέου Οργανισμού, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του επομένου τριμήνου, ενώ θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ρόλος του επιστημονικού προσωπικού του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το θέμα της διαφθοράς, σημειώνοντας, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει την ισχυρή πολιτική της βούληση να ελεγχθούν τα σκάνδαλα, η διαφθορά και το «πάρτι» της προηγούμενης εικοσαετίας στον χώρο της Υγείας.

Πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες για «φακελάκι» μπορούν να γίνονται και στο υπουργείο και στο Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών στα νοσοκομεία. «Υπάρχουν ήδη, 340 υπάλληλοι που έχουν οριστεί από τις διοικήσεις για τα γραφεία αυτά. Θα εκπαιδευτούν σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης» όπως είπε. Πρόσθεσε ότι το πολιτικό σήμα δεν αρκεί, ενώ το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι, να αποδοθούν οι ευθύνες και κυρίως να εντοπιστούν τα ελλείμματα του συστήματος και να προχωρήσει η θεσμική του θωράκιση.

4 σχόλια:

  1. Ουτε μια στο .....εκατομυριο δεν υπαρχει πιθανοτητα! Πανω απο 60 συνολικα ως τις εκλογες δεν θα γινουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν φύγει στο εξωτερικό 18.000 γιατροί. Και φταίει αυτό που δεν βρίσκονται γιατροί για τις δημόσιες δομές.Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε ο υπουργός. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη πλήθος ιατρών.Εχουν γεμίσει οι πολυκατοικίες ιατρεία. Εχουν γεμίσει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα πολυιατρεία γιατρούς που δεν τους χωράνε τα κτήρια και επεκτείνονται συνεχώς.Εχουν στραφεί οι ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί;;; Απλά , γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν προβληματικό και έγινε απαξιωτικό και για το γιατρό και για τον ασθενή. Το ΕΣΥ ,το ΠΕΔΥ και το ΤΟΜΥ θα πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν απο άλλο εργασιακό καθεστώς για το γιατρό. Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότης για μισθούς Ευρώπης,στην πτωχευμένη Ελλάδα ,θα πρέπει να έχει ο γιατρός το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου.Στις δε δημόσιες δομές να γίνονται συμβάσεις από το υπουργείο υγείας 5/ετίας με αμοιβή ανάλογη της ειδικότητας και της ανάγκης για την πλήρωση της θέσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α .....ΝΑΙ; ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ......100000 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκατο σημεια λοιπον πληρους εξευτελισμου της δημοσιας υγειας και διαφημισης των ιδιωτων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή