Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις γιατρών για 1 χρόνο με άγνωστες αμοιβές, ωράριο, υποχρεώσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

Πέμπτη 18 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στο κενό βαδίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό.


Με μια μακροσκελή πρόσκληση ενδιαφέροντος απεύθυνε κάλεσμα σε 3000 ιδιώτεςγιατρούς η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνάψουν συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Η Πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε νωρίτερα προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, δεν περιλαμβάνει ωστόσο καμία ουσιαστική πληροφορία για τους γιατρούς που ενδιαφέρονται.

Διευκρινίζει επί της ουσίας μόνο ότι αναζητούνται οικογενειακοί γιατροί δηλαδή Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν ο καθένας 2250 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και 1500 οι παιδίατροι.
Οι αμοιβές, το ωράριο και οι υπόλοιπες πληροφορίες ….αγνοούνται.

Όμως ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης είχε επισημάνει νωρίτερα ότι οι αμοιβές για κάθε γιατρό δε θα ξεπερνούν τα 1600 ευρώ, μικτά όπως υπολογίζουν οι γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει»

Η ίδια η πρόσκληση που απευθύνεται πάντως στους γιατρούς για τον ΕΟΠΥΥ θα διευκρινίζει καν τις αμοιβές ή το ωράριο των γιατρών. Γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου.

Σημειώνεται ωστόσο στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ότι η σύμβαση θα είναι για έναν χρόνο, με δυνατότητα όμως να ανανεωθεί μέχρι άλλες δύο φορές.

Οι γιατροί είναι σε αναμονή για τις λεπτομέρειες που θα δοθούν από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς με βάση τις δηλώσεις του Προέδρου του Οργανισμού για κάθε ασφαλισμένο ουσιαστικά η αμοιβή δε θα ξεπερνά τα 0,71 ευρώ όπως υπολογίζουν.

Πατήστε ΚΛΙΚ παρακάτω στο σύνδεσμο για να διαβάστε ΟΛΗ τη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.

10 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα..... Να δούμε ποιος θ'αντέξει.....Εμείς ή αυτοί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΟΠΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως ,ιατρικοι συλλογοι υπαρχουν μονο στα χαρτια .

      Διαγραφή
  3. ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ! ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Ο ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φα¨ί¨ ψωμί απ΄ το ντουρβά σου και τρεις κλωτσιές τη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν στην περίπτωση που υπογράψουν μερικοί έξυπνοι ελπίζουν σε μποναμά απο την πίσω πόρτα να το ξεχάσουν , θα βρουν απέναντι τους πολύ αξιοπρεπή κόσμο για καταγγελία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαφώς και θα πάρουν την σύμβαση οι νέοι συνάδελφοι (και εγώ το ίδιο θα έκανα). Αλλά δυστυχώς καταντήσαμε να ζούμε από την ελεημοσύνη του ασθενή.Απο την άλλη η σύμβαση δεν κοινοποιηθηκε .Θα περίμενα να περιγράφει υποχρεωσεις(κατ οίκον επισκέψεις κτλ) Αλλά πάντα υπάρχει δημιουργική ασάφεια. Δυστυχώς. Καλό κουράγιο σε όλους μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα παρακαλούσα τη κα Μαστορακου αν μπορούσε να μας ενημερώσει τι προνόμια θα έχουν οι οικογενειακοι ιατροί σε σχέση με τους πιστοποιημενους.Εκει είναι η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τακης: δουλεια ολη μερα και.....ξυλο σας περιμενει ! Οπως εκανε το.....ινδαλμα μου ο Τσαουσεσκου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή