Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Η εφαρμογή που… “κατappολεμά” το Διαβήτη


Σε μια περίοδο όπου τα άτομα με Διαβήτη καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο τη νόσο τους αλλά και τα προβλήματα της «μνημονιακής» καθημερινότητας, ένα application ευελπιστά να καταστεί ο καθημερινός του σύμβουλος.

Η εφαρμογή «Κατappολεμώ το Διαβήτη!», που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) με την υποστήριξη της ELPEN, είναι διαθέσιμη δωρεάν, για έξυπνα κινητά και tablet, που λειτουργούν με iOS και Android.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Βασίλης Οικονόμου: Χρειάζεται μια νέα οργάνωση και καλύτερη απόδοση στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», το σκάνδαλο με την Novartis αλλά και το πρόγραμμα για την Υγεία που επεξεργάζεται η ΝΔ για να εφαρμοστεί εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα, μίλησε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.


Δείτε τα χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης:

Έξαλλη η ΟΕΝΓΕ με την ΕΛΑΣ


Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος νοσηλευόμενων μεταναστών με τις «πλάτες» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι έξαλλοι με την ΕΛΑΣ εξαιτίας κυρίως δύο περιστατικών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο αφορά στη νοσηλεία ενός μετανάστη στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, πριν από δύο εβδομάδες, ο οποίος παρέμεινε φρουρούμενος και με χειροπέδες καθόλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής του. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, χαρακτηριστικό της απάνθρωπης και ρατσιστικής συμπεριφοράς της αστυνομίας είναι πως οι χειροπέδες του αφαιρέθηκαν προσωρινά και μόνο μετά την παρέμβαση των θεράποντων ιατρών για να μπορέσει να φάει. Προσφάτως, επίσης, κατά τη νοσηλεία ενός άλλου μετανάστη – απεργού πείνας, η αστυνομία ζήτησε εξηγήσεις από γιατρούς του νοσοκομείου, γεγονός το οποίο σχολιάζεται ως απαράδεκτο.

«Ναυάγιο» στις συνομιλίες υπ.Υγείας επιστημόνων Ειδικής Αγωγής! Στον αέρα παιδιά με προβλήματα υγείας

Δευτέρα 16 Ιανουάριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Σε ναυάγιο φαίνεται πως καταλήγουν οι συνομιλίες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και των εκπροσώπων των κλάδων της Ειδικής Αγωγής.

Οι επαγγελματίες της ειδικής αγωγής που από το πρωί της Δευτέρας ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες συμβάσεις που περιλαμβάνουν εξευτελιστικές αποζημιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ, δε φαίνεται να τα βρίσκουν με τον Π.Πολάκη.

Ηλεία: Χαμός στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Η αναμονή έφερε επίθεση σε γιατρό!


Σε «ρινγκ» μετατράπηκε χθες το μεσημέρι (15-01-2016) το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάας, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό. Το θέμα...


Ηλεία: Χαμός στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Η αναμονή έφερε επίθεση σε γιατρό!έληξε λίγο αργότερα στο Α.Τ Αμαλιάδας, χωρίς τελικά να κατατεθούν μηνύσεις, με τον γιατρό να επιστρέφει στο νοσοκομείο, που χθες εφημέρευε.Τέτοια περιστατικά – σε μικρότερη βέβαια έκταση – δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο στα Νοσοκομεία της Ηλείας, με αγανακτισμένους ασθενείς ή συνοδούς τους να επιτίθενται στους κατάκοπους γιατρούς που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς που περνούν την πόρτα κάθε Νοσοκομείου.

Αγωνία για 700 πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς


«Στο κόκκινο» βρίσκονται για άλλη μια φορά τα αποθέματα αίματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εξαιτίας τόσο αντικειμενικών όσο και υποκειμενικών συνθηκών, με άμεσες κι επικίνδυνες συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για 700 θαλασσαιμικούς ασθενείς, από τους οποίους έκαστος χρειάζεται 2-3 μονάδες αίματος ανά 15 μέρες περίπου.

Μια πρόχειρη ανακοίνωση στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ενημερώνει το κοινό ότι υφίσταται καθολική έλλειψη αίματος, η οποία οφείλεται: α) στην κακοκαιρία (αδυναμία πραγματοποίησης αιμοληψιών ή προσέλευσης αιμοδοτών), β) στη γρίπη (στερεί στους αιμοδότες τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν) και γ) στις μειωμένες αποστολές μονάδων αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Με την ίδια ανακοίνωση, οι πολυμεταγγιζόμενοι πληροφορούνται ότι ο κρατικός μηχανισμός δύναται να τους εξασφαλίσει μόνο μία (1) μονάδα αίματος και τους ζητείται να κινητοποιήσουν τον κύκλο τους (συγγενείς και γνωστούς) να αιμοδοτήσει.

Νοσηλευτές: Στα δικαστήρια για το επίδομα θέσης των 40 ευρώ! Τι αποφάσισε το ΣτΕ

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Στα δικαστήρια θα αναζητήσουν τελικά το δίκαιο τους οι νοσηλευτές προκειμένου να εισπράξουν οι προϊστάμενοι των τμημάτων επίδομα θέσης 40 ευρώ

Κάτι που εξάλλου λαμβάνουν όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων ακόμη και στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Ειδικότερα το ΣτΕ έκρινε θετικό το αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ για τις αγωγές περί του επιδόματος των προϊσταμένων.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της Υπουργικής Απόφασης, της 30ης Δεκεμβρίου του 2016 του Υφυπουργού κ. Αν. Πετρόπουλου, για τις ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες θα αρχίσουν να πληρώνουν οι ιατροί κάθε μήνα, αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που συνεδρίασε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2017, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, μετά την τελευταία κοινή συνεδρίαση του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 10 Μαρτίου 2016, σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ιατρών και του συστήματος υγείας. 

Παιδίατροι: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα εμβόλια


Την απόφαση της ΓΓ Δημόσιας Υγείας να εκδώσει οδηγία εμβολιασμού όλων των ενηλίκων που έρχονται σε συχνή επαφή με πρόσφυγες-μετανάστες ή εργάζονται σε δομές που τους φιλοξενούν (εδώ), χαιρετίζουν οι παιδίατροι. Καλούν, παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β, αφού η νόσος, αν και όχι συχνή, προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις μόνιμες αναπηρίες και θανάτους.

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το πάρουν

Μετά τα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο θα αφορά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σε ολόκληρη τη χώρα. 

Onmed.gr

Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ θα λάβουν:

- Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ τον μήνα.
- Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
- Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Όλο το πόρισμα για τα δωρο – ταξίδια της φαρμακοβιομηχανίας

Για τα στελέχη του υπουργείου που μετείχαν στο συνέδριο, οι επιθεωρητές προτείνουν να εξεταστεί το σύνολο των πράξεων της τελευταίας διετίας, για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου μεταξύ της θέσης που κατέχουν και της συμμετοχής τους στον χορηγούμενο από εταιρείες φορέα.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATROPEDIA

Κορυφή του παγόβουνου φαίνεται πως είναι η υπόθεση που διερευνάται από την ελληνική και την αμερικανική δικαιοσύνη σχετικά με αθέμιτες πρακτικές προώθησης από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται να γνώριζε τα τελευταία χρόνια για σχέσεις των εταιρειών με στελέχη των υπηρεσιών, οι οποίοι κατείχαν θέσεις – κλειδιά σε θέματα τιμολόγησης και έγκρισης φαρμάκων.

ΈπΕΣΑΝ παραιτήσεις στην ΕΣΑΝ ΑΕ! Η εταιρεία χωρίς αντικείμενο αλλά με μισθούς χιλιάδων ευρώ

Δευτέρα 16 Ιανουάριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με παραιτήσεις ξεκίνησε η χρονιά για την εταιρεία ΕΣΑΝ ΑΕ που δημιουργήθηκε επί υπουργίας Βορίδη για να διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΣΑΝ ΑΕ Χρυσόστομος Γούναρης έδωσε την παραίτησή του. Παρότι θα μπορούσε να παραμείνει άλλα 3 χρόνια στην θέση του, δεδομένου ότι είχε πενταετή σύμβαση, αποχώρησε από την ΕΣΑΝ με κατεύθυνση τον ιδιωτικό τομέα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Λογοθεραπευτές: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Υγείας - Διαμαρτυρία για τις συμβάσειςΠαράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, διαμαρτυρόμενοι για το κείμενο της σύμβασης που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, και η οποία όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει να ισχύει από το τέλος του μήνα αυτού.

Onmed.gr

Παράλληλα την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως αναφέρουν σε έντονο τόνο οι Λογοθεραπευτές, «Εμείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών-­ επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, καταγγέλουμε την μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Η τελική φόρμουλα για τα 'μπλοκάκια'Tι θα πληρώνουν οι ελευθεροεπαγγελματίες με «μπλοκάκι» που απασχολούνται σε 1-2 εργοδότες. 

Για ποιους ο λογαριασμός είναι βαρύς και ποιους ευνοεί

Η φόρμουλα για τα «μπλοκάκια», όπως αποσαφηνίζεται και στην πολυαναμενόμενη εγκύκλιο, δείχνει πως όσοι εργαζόμενοι είναι στην παράλληλη απασχόληση -είναι δηλαδή μισθωτοί, αλλά κόβουν ταυτόχρονα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών- θα πληρώνουν για το «μπλοκάκι» το σύνολο της εισφοράς του 26,95% (σύνταξη και υγεία) ως ελεύθεροι επαγγελματίες ανεξάρτητα από πόσους εργοδότες έχουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους” η ευνοϊκή διάταξη του πρόσφατου νόμου, που προβλέπει πως τα «μπλοκάκια» θα ασφαλίζονται ως μισθωτοί και άρα θα μοιράζονται το βάρος των εισφορών με τον εργοδότη τους, ισχύει μόνο για τους αυστηρά ελευθεροεπαγγελματίες που προέρχονται από ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ και εργάζονται με «μπλοκάκι» σε 1-2 εργοδότες. Αυτοί κατά κανόνα ευνοούνται. Αντίθετα, η επίμαχη διάταξη δεν αφορά μισθωτούς που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή σε άλλα Ταμεία κύριας ασφάλισης μισθωτών και ταυτόχρονα διατηρούν «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών.

Καμιά απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για την απώλεια των 850 θέσεων από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ

Πέντε ημέρες έχουν περάσει από τη δημοσίευση της σχετικής λίστας με τους επιτυχόντες του ΟΑΕΔ για την υγεία, όπου οι 4000 θέσεις έγιναν 3150 λόγω εσφαλμένου χειρισμού στην προκήρυξη (δείτε ΕΔΩ), και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας δεν έχει γίνει το παραμικρό σχόλιο για την απώλεια του 1/4 περίπου των θέσεων της πολυδιαφημισμένης προκήρυξης.

ygeionomikoi.gr

Ας βγουν τουλάχιστον να πουν ότι αναγνωρίζουν το λάθος τους και ότι οι 850 θέσεις που έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν, χωρίς προαπαιτούμενο τη δωδεκάμηνη εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων.

Παρασκήνια: Άγρια πισώπλατα μαχαιρώματα στη ΝΔ για το νέο ΠΕΔΥ!

Δευτέρα 16 Ιανουάριος 2017

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Όλο το παρασκήνιο από τα…πισώπλατα μαχαιρώματα στη ΝΔ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο ΠΕΔΥ

Νέοι παίκτες φαίνεται ότι επιχειρούν να κάνουν την εμφάνισή τους στον τομέα της Υγείας στους κόλπους της ΝΔ. Άλλωστε στη γαλάζια παράταξη θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα θα γίνουν κυβέρνηση και έτσι ξεκίνησαν και οι διαγκωνισμοί για το ποιος θα υπουργοποιηθεί και ειδικά ποιος θα αναλάβει την καρέκλα του υπουργού Υγείας.

Ε.Ι.Ν.Α: Μέχρι πότε η αθλιότητα απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές;


Αποτέλεσμα εικόνας για ενωση ιατρων νοσοκομειων αχαιασ

Αρ. Πρωτ. 1/2017 
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαίας

Πάτρα 13 Ιανουαρίου 2017

Μέχρι πότε η αθλιότητα απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές;
Από την έλευση της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας, βιώνουμε ένα κακοπαιγμένο και επικίνδυνο σήριαλ.

Στην αναμονή της κακοκαιρίας, πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Μουζάλας διαβεβαίωνε ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν σε εκτεθειμένα κέντρα παραμονής, εκτός ελαχίστων, είχαν τακτοποιηθεί προκειμένου να «ξεχειμωνιάσουν» με ασφάλεια.

Πριν αλλέκτωρ φωνήσαι, έκαναν το γύρο της ενημέρωσης φωτογραφίες με σκηνές καλοκαιρινού τύπου καλυμμένες από χιόνι και εκατοντάδες πρόσφυγες -ακόμα και παιδιά- ακάλυπτοι στο ψύχος στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Από κει και πέρα άρχισε ένα μικροπολιτικό γαϊτανάκι υπεκφυγών για το ποιες ευθύνες αναλογούν και σε ποιες κατευθύνσεις πρέπει να αποδοθούν.

Τη στάση τους ξεκαθαρίζουν οι Ψυχολόγοι


Μόνο συμβάσεις που θα διασφαλίζουν μια σειρά βασικών κριτηρίων δέχονται να υπογράψουν οι Ψυχολόγοι, όπως ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος τους.

Έντονες είναι αντιδράσεις γύρω από το προσχέδιο των συμβάσεων που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ, που μεταξύ άλλων προέβλεπε αποζημίωση μόλις 2,26 ευρώ ανά συνεδρία για τους συμβεβλημένους επαγγελματίες! Να θυμίσουμε ότι η αμοιβή αυτή είναι μικρότερη ακόμη κι από την ωριαία αποζημίωση του ανειδίκευτου εργάτη, στα 3,52 ευρώ, ενώ η ίδια εργασία, δηλαδή η ψυχοθεραπεία, όταν ασκείται από ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, νευρολόγους αποζημιώνεται με 15 ευρώ (εδώ).

ΕΟΠΥΥ: Παράταση έως τις 25 Ιανουαρίου για απόδοση δαπάνης ειδικής αγωγής και οπτικών

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ δεν θα παραλαµβάνουν αιτήσεις ασφαλισµένων για αποζηµίωση των ανωτέρω θεραπειών, εφόσον η εκτέλεση των γνωµατεύσεων έχει πραγµατοποιηθεί από τις 27 Ιανουαρίου και µετά.

IATRONET

Η απόδοση της δαπάνης για θεραπείες ειδικής αγωγής και αγορά οπτικών ειδών, θα γίνεται στους ασφαλισµένους του ΕΟΠΥΥ σύµφωνα µε την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεµπτικά και γνωµατεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 25η Ιανουαρίου 2017.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, με την επισήμανση πως οι εκτελέσεις γνωµατεύσεων που θα πραγµατοποιηθούν στην συνέχεια, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται µόνο µέσω του συστήµατος ηλεκτρονικών υποβολών από συµβεβληµένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισµένους.

Η ώρα των ενστάσεων


Συνεπή στο ραντεβού τους, τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων συνεδριάζουν σήμερα για να εξετάσουν εκατοντάδες αιτήματα για διορθώσεις στην τιμολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, στην Επιτροπή έχουν υποβληθεί πάνω από 350 ενστάσεις, οι οποίες, όμως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν υποτιμολογήσεις περασμένων Δελτίων Τιμών. Πρόκειται για φάρμακα, των οποίων οι τιμές έχουν πέσει κάτω από το μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων της Ευρώπης, αλλά και χαμηλότερα από την πιο χαμηλή.

Novartis: Στον εισαγγελέα διαφθοράς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος ΣαλμάςΣε όλα τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνει η ΠΕΦΝΙ, ακολουθείται και εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία με πλήρη διαφάνεια, με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών.

IATRONET

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στη διερεύνηση της υπόθεσης για αθέμιτες πρακτικές από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Παρότι δεν διαφαίνεται για το αμέσως επόμενο διάστημα κάποια άμεση εξέλιξη από την έρευνα στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα η δικαστική έρευνα προχωρεί, αν και με πολύ λιγότερα στοιχεία.

ΓΝ Ζακύνθου: Η σύσκεψη που άργησε ένα μήνα


Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας. Μια σύσκεψη, βέβαια, που «καθυστέρησε» 40 ημέρες, όταν και στις αρχές του Δεκέμβρη μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από επέμβαση στο Νοσοκομείο. Η 41χρονη ήταν ένα από τα πέντε περιστατικά με υψηλή ηπατοτοξικότητα που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο, οδηγώντας στο κλείσιμο των χειρουργικών αιθουσών, λόγω φόβου λοίμωξης.

Επιπρόσθετα προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του νησιού ακολούθησαν, σε συνδυασμό με τις πλημμύρες και την αδυναμία αποκομιδής των απορριμάτων. Χρειάστηκε η κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων στο χειρουργικό τομέα για να πραγματοποιηθεί τελικά σύσκεψη στην Αριστοτέλους (εδώ).

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Γιατρός καταγγέλλει: «Απάνθρωπη η μεταχείριση των μεταναστών στη Λέσβο – Καλύτερα στο Πακιστάν»Αμερικανίδα γιατρός κάνει λόγο για χώρους φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο που δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι χειρότεροι από αυτούς που βρήκε στο Πακιστάν.

newsbomb

«Χώρος φιλοξενίας στη Λέσβο που φιλοξενεί πάνω από 2,500 μετανάστες αρνείται τις πιο βασικές ανάγκες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αναφέρει Αμερικανίδα γιατρός που βρίσκεται στο σημείο.

Η Ντιάν Σάψων, Αμερικανίδα παιδίατρος, ισχυρίζεται πως έχει περιθάλψει απεγνωσμένους μετανάστες ασθενείς στη Λέσβο που είχαν κρυοπαγήματα και άλλες αρρώστιες που έχουν να κάνουν με το κρύο και βροχερό καιρό καθώς οι τέντες που διαμένουν δεν μπορούν να σταματήσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Οι 5 μεγάλες παγίδες για τα "μπλοκάκια" και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Από τον Δημήτρη Κατσαγάνη - Capital.gr

Έναν εφιάλτη θα ζήσουν τις επόμενες εβδομάδες 1,5 εκατομμύριο επαγγελματίες και "μπλοκάκια".

Λαμβάνοντας τον "λογαριασμό", θα πέσουν σε 5 μεγάλες "παγίδες" που εμπεριέχονται στα ποσά τα οποία θα τους ζητήσουν να καταβάλουν για ασφαλιστικές εισφορές.

Πιο συγκεκριμένα, τα "μπλοκάκια" θα πρέπει να αναζητήσουν τους εργοδότες που είχαν το 2015, ώστε να μην επωμιστούν το 13,3% της εισφοράς που επιβάλλεται σε αυτούς για τις αμοιβές που τότε πήραν. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο ποιος από τους δύο, ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος, θα επωμιστεί την εισφορά υγείας.

NHS: Το άλλοτε καμάρι τη Μ. Βρετανίας παρουσιάζεται να καταρρέει

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Αν αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία, τι να πούμε και εμείς για το ΕΣΥ; Για «ανθρωπιστική κρίση» κάνει λόγο ο Ερυθρός Σταυρός καθώς Βρετανοί γιατροί περιγράφουν συνθήκες μου ομοιάζουν με αυτές του «τρίτου κόσμου» στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS) τηςς Γηραιάς Αλβιόνας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, διέρχεται αυτόν τον χειμώνα μια πρωτοφανή κρίση η οποία αρχίζει να έχει συνέπειες για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ανοικτή επιστολή προς Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής

Του Νικόλαου Χ. Ιωσήφ, Επιχειρησιακού Συμβούλου Οργανισμών Υγείας

Health Report.gr

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε του ΕΟΠΥΥ κύριε Παναγιώτη Γεωργακόπουλε,

Ομολογώ ότι η πρόσφατη δημόσια συνομιλία μας, μου άφησε μια γεύση πικρή. Με προσωπικές προθέσεις που άγονται από καλή πίστη και πρόθεση, πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πλέον αν οι απαντήσεις σας είναι προϊόν εξαναγκασμού λόγω διαχείρισης τετελεσμένων γεγονότων/συμφωνιών ή διαχειριστικής απειρίας. Αποκλείω βεβαίως εξαρχής την κακή πρόθεση.

Είμαι σίγουρος ότι γενικά επιθυμείτε επί των ημερών σας ο ΕΟΠΥΥ να κάνει βήματα προόδου τόσο στην διαχείριση του κόστους δημόσιων δαπανών υγείας όσο και σε αυτήν των συνεργασιών του με Ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Με βασικό βεβαίως διακύβευμα την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση οφειλών του Δημοσίου-Mεγαλύτερο πρόβλημα σε ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία & εφάπαξ

Ότι το Δημόσιο όσο εύκολα… φεσώνει τόσο δύσκολα ξεχρεώνει, δεν είναι μυστικό. Ότι η αποπληρωμή θα προχωρούσε όμως, με τόσο αργούς ρυθμούς, παρά τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων, προκαλεί απογοήτευση 

iefimerida.gr

Τα αναλυτικά στοιχεία από το ΓΛΚ για το Νοέμβριο αναδεικνύουν το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι καινούργιο, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν, οι φορείς που είχαν δημιουργήσει «φέσια», αν και έπαιρναν τις επιχορηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, «πνίγονταν» στη γραφειοκρατία και καθυστερούσαν την απόδοση αυτών των χρημάτων στους ιδιώτες. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: ενώ το ΓΛΚ ως το τέλος Νοεμβρίου είχε διαθέσει 2,978 δις ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι πληρωμές περιορίζονταν στα 2,308 δις ευρώ, δηλαδή 670 εκατ. ευρώ λιγότερα απ’ ότι θα έπρεπε. Πιο ήπιες μοιάζουν οι καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων, καθώς επί επιχορηγήσεων 298 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί 254 εκατ. ευρώ. Εκεί το πρόβλημα είναι, όμως, αλλού, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είτε γιατί δεν προλαβαίνουν είτε γιατί δεν θέλουν, έχουν ένα stock εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής φόρων που ξεπερνούν τα 2,2 δις ευρώ, τα οποία δεν έχουν καν εκκαθαριστεί άρα δεν απεικονίζονται στους πίνακες των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό Νοσοκομειακών γιατρών


Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικό γιατρών

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

13/01/2017

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

η επέλαση μια προαναγγελθείσης καταστροφής

Από 1ης 1ου 2017 εφαρμόζεται ο νόμος 4387/2016 για το ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό. Μέσα σε κυκεώνα ασαφειών, αβεβαιοτήτων και φημών, κυρίως όμως μέσα σε θάλασσα σκοπίμως αναπάντητων ερωτημάτων. Δυστυχώς, καμία δημιουργικά ασαφής διευκρινιστική εγκύκλιος, καμία γνωμάτευση εργατολόγου, καμία «ελπίδα» δεν μπορεί να αλλάξει την σκληρή πραγματικότητα. Πρόκειται για νόμο – τσεκούρι χρημάτων και δικαιωμάτων!

Στο μεταξύ, στις μισθοδοσίες των Νοσοκομείων επικρατεί δημιουργικός πυρετός! Αλλού κάνουν (παράνομα) κρατήσεις για το ΤΣΑΥ, αλλού όχι, αλλού πιέζουν τους ίδιους τους γιατρούς να «διαλέξουν» ανάμεσα στη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη, κλπ

Η Βρετανία αναζητά Έλληνες γενικούς γιατρούς και πληρώνει αδράΥπόσχεση για μισθό 90.000 στερλινών σε Έλληνες, Πολωνούς και Λιθουανούς γενικούς γιατρούς δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αναμονές ασθενών σε επίπεδο οικογενειακού γιατρού.

Onmed.gr

Και μπορεί μεγάλη μερίδια Άγγλων αναγνωστών να αντιδρά με το δημοσίευμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται ότι επιθυμούν «τους δικούς τους» επιστήμονες, το Βρετανικό σύστημα ωστόσο, με την κίνηση αυτή, αναμένεται να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Η εκπαίδευση των νέων γιατρών, θα γίνει στην Πολωνία και θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Δημογραφική «βόμβα» στα ασφαλιστικά ταμεία

ΜΟΛΙΣ 90 ΧΙΛ. ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ - 120 ΧΙΛ. ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Δημογραφική βόμβα απειλεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται «κενές περιεχομένου». Η δραματική υποχώρηση του αριθμού των γεννήσεων ουσιαστικά δημιουργεί μια χώρα γερόντων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη σε λίγα χρόνια η κάλυψη των συντάξεων από τους εργαζόμενους.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Εξοντωτικά χαράτσια από σήμερα για "μπλοκάκια" και επιχειρήσειςΤου Δημήτρη Κατσαγάνη - Capital.gr

Εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές 26,9% σε οποιοδήποτε εισόδημα απολαμβάνει κάθε επαγγελματίας, αυταπασχολούμενος ή μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρίας από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα του επιβάλλονται τυπικά από σήμερα, όπως προκύπτει από μπαράζ εγκυκλίων που εξέδωσε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος κατ’ εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού.

Οι εισφορές αυτές αφορούν τους αυταπασχολούμενους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους αυτοκινητιστές, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και γενικά κάθε σημερινό ή αυριανό ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, αλλά και τους εργοδότες τους οι οποίοι θα πρέπει να συνεισφέρουν (στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ είναι μισθωτοί και όχι μέλη ή μέτοχοι μίας επιχείρησης).

Με ένα κλικ, οι ασφαλισμένοι θα βλέπουν που μπορούν να εξεταστούν δωρεάν

Με ένα κλικ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα βάζοντας τον κωδικό της εξέτασης τους, να γνωρίζουν πότε και σε ποιο κοντινό δημόσιο σημείο φροντίδας μπορεί να αποταθεί για να εκτελέσει δωρεάν τις εξετάσεις του. Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή -όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος- μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Healthview.gr

Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Άτλαντα Υγείας (www.healthaltas.gov.gr) ενός πληροφοριακό συστήματος καταγραφής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων, που παρέχει χωροταξικά κατανεμημένη πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Όλα τα νεότερα για τη ρύθμιση του Διαβήτη Τύπου 1 σε παιδιά & εφήβους στο συνέδριο του ΙατρικούΜε θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για τη ρύθμιση του Διαβήτη Τύπου 1 σε παιδιά και εφήβους, που διοργανώθηκε από το Διαβητολογικό Τμήμα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, υπό την αιγίδα και συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας για τον Παιδικό και Εφηβικό Διαβήτη (ISPAD), του μοναδικού φορέα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη συγκεκριμένη ασθένεια, ολοκληρώθηκε το Διεθνές Σεμινάριο του ομίλου του Ιατρικού Αθηνών.

Onmed.gr

ΥΠΟΙΚ: Αυτές οι συναλλαγές «χτίζουν» το αφορολόγητο

Υπεγράφη επιτέλους η υπουργική απόφαση    protothema.gr

Τι θα πρέπει να πληρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ' επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017 - Το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης - Ποιες δαπάνες δεν συμπεριλαβάνονται - Ποιοι εξαιρούνται
Στη δημοσιότητα δόθηκε η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση (υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου) για το πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα. 

“Άνοιξαν” 93 θέσεις εργασίας στο ΕΚΑΒ


Προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 93 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ανάρτησε στην ηλεκτρονική του σελίδα το ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω του διαδικτυακού του τόπου του ΑΣΕΠ (εδώ) μέχρι την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017.

Κακοκαιρία: Ευχαριστώ Πολάκη προς όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία

Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, καθώς και τις Διοικήσεις των Δημόσιων Δομών Υγείας, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ευχαριστεί δημόσια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί «με αίσθημα ευθύνης εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, που έπληξε τη χώρα»
Onmed.gr

“Άγρια” επίθεση ΠΟΕΔΗΝ στη Διοικήτρια του “Ευαγγελισμού”


Προσωπική επίθεση στη διοικήτρια του ΓΝ «Ευαγγελισμός εξαπολύει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη θέση που πήρε στη «διαμάχη» της τελευταίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για απρεπείς εκφράσεις και πολιτικές σκοπιμότητες από μέρους της, ενώ την κατηγορεί για σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

«Τόσο στη δημοσιοϋπαλληλική όσο και στην κομματική της πορεία, έδωσε τα διαπιστευτήριά της σ’ όλους τους πολιτικούς χώρους!!! Αναπληρώτρια Διοικήτρια επί κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ, Διοικήτρια επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!!! Αυτό και αν είναι βόλεμα!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Με τυφλά μάτια και χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο η φαρμακευτική αγωγή στους φορείς του HIVΑπό Μαρία Τσιλιμιγκάκη  Iatropedia

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα στην Βουλή βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής της τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου για τις μετρήσεις ιικού φορτίου των ασθενών του aids και πότε θα γίνουν οι προμήθειες που τους αφορούν.

Διαβάστε παρακάτω την Ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Η υποβάθμιση της Υγείας δεν έχει τελειωμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στα χέρια μας, έχουν σταματήσει, εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο, οι παραγγελίες των εξετάσεων για τον ιατρικό έλεγχο των νοσούντων από τον ιό HIV (AIDS). Οι εξετάσεις αυτές αφορούν τον έλεγχο του ιικού φορτίου και της μοριακής αντοχής και πρέπει να γίνονται δύο (2) φορές το χρόνο. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων παρακολουθούμενων ατόμων που είναι φορείς του ιού HIV (AIDS) ανέρχεται στους 8.600, οι οποίοι, όπως φαίνεται, αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν την πορεία της νόσου. Αυτό έχει ως συνέπεια οι Ιατροί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων να δίνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς να έχουν καμία πρόσφατη ιατρική εξέταση στα χέρια τους.

Σύσταση εμβολιασμού σε εργαζόμενους των προσφυγικών δομών


Να κάνουν όλα τα εμβόλια που προβλέπει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών καλεί όσους ενήλικες εργάζονται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών ή έρχονται συστηματικά σε άμεση επαφή με πρόσφυγες-μετανάστες, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.


Ειδικότερα, η οδηγία αυτή απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στην:
Υποδοχή, γενική φροντίδα, σίτιση, καθαριότητα
Φύλαξη, διάσωση
Εκπαίδευση, ψυχαγωγία
Ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα
Άλλες περιπτώσεις

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα


Μετά από συνεχή ερωτήματα των μελών του Ι.Σ.Α. θέλουμε να ενημερώσουμε όσων αφορά την υποχρεωτική χρήση POS από τους γιατρούς τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 4446/2016 οι δικαιούχοι πληρωμής στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής, εντός ορισμένης προθεσμίας και ανάλογα με τον κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ).
Έτσι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών θα ορίζονται οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει ΚΑΔ, η προθεσμία συμμόρφωσης, οι κυρώσεις κτλ

Οι «γκρίζες» προβλέψεις του ασφαλιστικού! Προς λουκέτο δεκάδες μικρά ιατρεία

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report

Με τα πιο γκρίζα χρώματα προβλέπουν το επαγγελματικό τους μέλλον, εκατοντάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί μετά το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Δε φθάνει που χιλιάδες ιδιώτες γιατροί περιμένουν μήνες να πάρουν τα κουρεμένα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και με τη δαμόκλειο σπάθη του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος.

Οι αριθμοί δε …βγαίνουν καθώς οι υπολογισμοί προβλέπουν ξεκάθαρα πως οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, θα ξεπερνούν το 75% των εισοδημάτων τους. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές λόγω κρίσης, αλλά και με τις μόνιμα καθυστερημένες αποπληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, οι πιο απαισιόδοξοι προβλέπουν ότι πολλά μικρά ιατρεία και εργαστήρια θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2017.

Ο ΙΣΑ επί ποδός πολέμου ενάντια στο ληστρικό νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα


Γ. Πατούλης: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα ενάντια στα ειδεχθή μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και παραδίδουν την υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μάχη ενάντια στο ληστρικό νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα πρόκειται να δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος να προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα ειδεχθή μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Μάριος Σαλμάς: Πολιτικές αιχμές και καταγγελίες για συγκάλυψη των πορισμάτων για τη Novartis“Την ώρα που είχαν την ευθύνη των τιμών του φαρμάκου, εισηγούνταν σχετικά, πήγαιναν στα συνέδρια αυτά”, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός για υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας.
Iatronet.gr

Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τη διερεύνηση των καταγγελιών για αθέμιτες πρακτικές από τη Novartis.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, ο Μάριος Σαλμάς σπάει τη σιωπή του, αποκαλύπτοντας μία σειρά από πτυχές της υπόθεσης.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνάντηση για τη γρίπη των πτηνών


Με τον κλοίο της γρίπης των πτηνών να κλείνει όλο και περισσότερο γύρω απο τη χώρα μας και μετά από τον εντοπισμό κρούσματος στον Έβρο, το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη γρίπη των πτηνών Α(Η5Ν8), με τη συμμετοχή Επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συζητήθηκαν:

Ασφαλιστικό: Και οι φυσικοθεραπευτές προσφεύγουν στα δικαστήρια - Το κράτος συνέταιρος που απομυζάΤη δικαστική οδό θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προκειμένου να προσβάλει τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό.

Onmed.gr

Το θέμα αυτό το οποίο αφορά τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017 με βάση το φορολογητέο εισόδημα του 2015, μετά την Υπουργική Aπόφαση και των εγκυκλίων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Φ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Καταγγελία για ιατροδικαστή - ''μαϊμού''Σύμφωνα με την καταγγελία, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ιατρός, που βρέθηκε στη ''δημοσιότητα'' για άλλο λόγο, και δηλώνει ότι είναι ιατροδικαστής.

IATRONET

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία δέχτηκε καταγγελία ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ιατρός, που βρέθηκε στη «δημοσιότητα» για άλλο λόγο, και δηλώνει ότι είναι ιατροδικαστής. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έχει η ΕΙΕ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Κρούσματα ψώρας σε ξενοδοχείο με πρόσφυγες. “Μπαλάκι” οι ευθύνες


Το αλαλούμ που επικρατεί στην υγειονομική διαχείριση του προσφυγικού έρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, με αφορμή την ψώρα που έχει προσβάλλει άτομα που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ν. Μάκρης Αττικής.

Σύμφωνα με το Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα, η μεταδοτική αυτή δερματική ασθένεια εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Marathon Beach, δωμάτια του οποίου ενοικιάζουν τόσο η ΜΚΟ Praksis όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Τα κρούσματα, ωστόσο, καταγράφονται μόνο στον πληθυσμό των προσφύγων, τη φιλοξενία των οποίων έχει αναλάβει ο ΔΟΜ. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Ιατρείου, η ψώρα έχει προσβάλλει περίπου 10 άτομα, από τα οποία τα 6 έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Παπακώστα: Στον Καιάδα η Ειδική Αγωγή από τον ΕΟΠΥΥΕρώτηση για τις πρόσφατες αλλαγές στην χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Onmed.gr

Στο κείμενο της Ερώτησης η Βουλευτής αναφέρεται στην κλειστή δαπάνη στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής, η οποία θεσπίστηκε με τον ν. 4447/2016. Συνέπεια της εν λόγω εφαρμογής θα είναι η οριζόντια περικοπή όταν η απαιτούμενη δαπάνη θα ξεπερνά την προβλεπόμενη, με αποτέλεσμα, το ποσό που θα υπολείπεται να αφαιρείται από τις αμοιβές των παρόχων υπηρεσιών, στην προκειμένη περίπτωση από τους λογοθεραπευτές, τους εργοθεραπευτές, τους ψυχοθεραπευτές κλπ.

Το... fakelaki πάει Παρίσι«Μπαστούνια» αναμένεται να τα βρει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις 16 και 17 Ιανουαρίου στη σύνοδο των υπουργών Υγείας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. Ο υπουργός, ο οποίος τυγχάνει ιατρός-μικροβιολόγος, θα παραστεί στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου σε ειδική εκδήλωση όπου θα παρουσιασθεί έκθεση 306(!) σελίδων με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τις αλόγιστες δαπάνες για την Υγεία». Μαθαίνω ότι η εν λόγω έκθεση διαπιστώνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των δαπανών για την Υγεία στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι στην καλύτερη περίπτωση αναποτελεσματικό και στη χειρότερη περίπτωση σπατάλη. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση, το 1/5, δηλαδή το 20% των δαπανών για την Υγεία, δεν σχετίζεται με την καλή έκβαση της υγείας των πολιτών!

TO BHMA