Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Το πλάνο δόσεων “κατά περίπτωση” για την εξόφληση του clawback


Αποτέλεσμα εικόνας για CLAWBACK

Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη
Virus

Το “ταβάνι” θα αποτελούν οι 120 δόσεις στο πλάνο εξόφλησης του clawback, αναφέρουν πληροφορίες.

Σε μια συμβιβαστική, τρόπων τινά, λύση φαίνεται πως κατέληξε η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το θεμα της αποπληρωμής των οφειλών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, που προκύπτουν μετά τη διαδικασία των συμψηφισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για συμφωνία μεταξύ των θεσμών και τη Διοίκηση του Οργανισμού για την περίοδο 2012-2015, όσο και επί του προγράμματος συμψηφισμού από το 2017 και μετά, για την είσπραξη του clawback.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται κατά περίπτωση, ανάλογα δηλαδή με το συνολικό ποσό της οφειλής και τις δυνατότητες του παρόχου. Κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί είχαν ζητήσει οι δόσεις να είναι τουλάχιστον 120, τονίζοντας πως λιγότερες δόσεις θα ασκήσουν δυσανάλογη πίεση στους παρόχους οδηγώντας σε “λουκέτα”. Ο κίνδυνος αυτός αναγνωρίστηκε και από τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά φαίνεται πως κρίθηκε απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός πλάνου αποπληρωμής των οφειλών σε clawback, μετά τους συμψηφισμούς, ώστε να κανονικοποιηθούν οι πληρωμές.

Νεότερες πληροφορίες του Virus, λοιπόν, θέλουν η συμφωνία να προσδιορίζει πως ο αριθμός των δόσεων θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 120. Σε κάθε περίπτωση, η Υπουργική Απόφαση που θα εκδόσει ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, Παύλος Πολάκης, θα καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζεται ο ακριβής αριθμός.

2 σχόλια:

  1. με αυτες τις τιμες που ειναι σχεδον κατω του κοστους πως τα βγαζετε περα?ουτε ενα ευρω cb δεν θα επρεπε να υπαρχει..τι γινεται και δεν λαμβανεται μετρο ενααντιον του cb?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μετρο εναντιον του cb ειναι ενα και μοναδικο: εξοδος απο τον ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή