Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Στον υπουργό Υγείας για απλήρωτους γιατρούς και ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Παρασκευή 22 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαφημίζει ότι ανοίγει ΤΟΜΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά από την άλλη τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας είναι υπό εγκατάλειψη.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και με τον αν.Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα θέσουν μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στα ΠΕΔΥ τα οποία βέβαια έχουν πλέον μετονομασθεί και αυτά σε Κέντρα Υγείας.
Απλήρωτοι έναν χρόνο γιατροί του ΠΕΔΥ

Όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ, θα ζητήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στην 2η υγειονομική περιφέρεια (2η ΥΠΕ) με απλήρωτους γιατρούς οι οποίοι περιμένουν να πάρουν το μισθό τους από 7 μήνες μέχρι και έναν χρόνο.

Οι απαντήσεις που έχει λάβει κατά καιρούς ο κλάδος από το υπουργείο Υγείας είναι πως το ζήτημα είναι…γραφειοκρατικό και αναμένεται μία απόφαση για να επιλυθούν τα προβλήματα. Μέχρι τότε όμως ουδείς συζητά το θέμα και δεκάδες γιατροί θα περάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς ευρώ στην τσέπη.

ΠΕΔΥ στα …αζήτητα

Την ίδια ώρα πολλά Κέντρα Υγείας, πρώην πλέον ΠΕΔΥ, υπολειτουργούν ακόμη. Όλα αυτά την ώρα που από την άλλη πλευρά το υπουργείο Υγείας «χτίζει» -επικοινωνιακά τουλάχιστον- μία αλυσίδα από Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΠΕΔΥ θα περιγράψουν στον υπουργό Υγείας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ενδεικτικό είναι ότι θα αναλύσουν παραδείγματα όπως στο ΠΕΔΥ των Ιωαννίνων όπου δε λειτουργεί το διαγνωστικό –ακτινολογικό εργαστήριο επειδή απουσιάζει μία απόφαση …2000 ευρώ.

Επίσης θα μιλήσουν για τα οδοντιατρικά τμήματα που επίσης υπολειτουργούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να αξιοποιείται μία οδοντιατρική καρέκλα αντί για έξι.

Πάντως οι γιατροί του ΠΕΔΥ αναμένεται να ενταχθούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση περί τα τέλη του 2018 οπότε και θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία που σήμερα λειτουργούν έπειτα από δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν. Διαβάστε ΕΔΩ τις τελευταίες εξελίξεις για το πως θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα οι γιατροί του ΠΕΔΥ: «Νέα εγκύκλιος του υπ.Υγείας για μεταθέσεις και μετατάξεις γιατρών ΕΣΥ και ΠΕΔΥ! Όλη η εγκύκλιος»

Βέβαια μέσα στους κόλπους των γιατρών του ΠΕΔΥ υπάρχουν και πολλές φωνές που υποστηρίζουν πως θα πρέπει ο κλάδος να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια στα τέλη του 2018 όταν θα πρέπει όλοι οι γιατροί να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Προς ώρας πάντως οι περισσότεροι γιατροί του ΠΕΔΥ που ήταν σε ένα μικτό σύστημα τόσο με αποδοχές από το δημόσιο όσο και με ιδιωτικό ιατρείο έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, έκαναν αίτηση για να ενταχθούν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Ο κλάδος πάντως κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Υγείας θα θέσει και το ζήτημα των ΤΟΜΥ αλλά και τις αντιρρήσεις που έχει σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργούν οι νέες Μονάδες.

1 σχόλιο:

  1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤ.ΙΑΤΡΕΙΟ.3 ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΡΑ 2017.ΕΛΛΑΔΑΡΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή