Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Οικονόμου: Γιατί είναι απλήρωτοι δύο μήνες επικουρικοί γιατροί & νοσηλευτές;



Ερώτηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απευθύνει ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, για το γεγονός, ότι οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.

Οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι τεράστιες, σύμφωνα με τον βουλευτή, καθώς η τακτική του υπ. Υγείας είναι να προσλαμβάνει επικουρικούς αντί να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Onmed.gr

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στον αέρα και σε κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας βρίσκονται οι επικουρικοί γιατροί, επικουρικοί νοσηλευτές και το επικουρικό λοιπό προσωπικό του ΕΣΥκαθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δυο μήνες. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από ορισμένους Επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου οι οποίοι θεωρούν ότι το επικουρικό προσωπικό δεν νομιμοποιείται να πληρωθεί καθώς έχει παραταθεί η θητεία του πάνω από 24 μήνες. Οι δικές σας ευθύνες είναι τεράστιες καθώς είναι πάγια η τακτική σας να προσλαμβάνετε επικουρικούς αντί να προβείτε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι θα δώσετε άμεσα λύση στο θέμα, δεν έχετε προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια και σε καμία πολιτική πρωτοβουλία που να δείχνει ότι κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ και τόσο καιρό εμπαίζεται τους 639 επικουρικούς γιατρούς και τους 687 επικουρικούς νοσηλευτές καταδικάζοντάς τους να ζουν σε συνθήκες έντονης ανασφάλειας την ίδια ώρα που δίνουν καθημερινό αγώνα και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα δημόσια νοσοκομεία.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Για ποιο λόγο δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι επικουρικοί του ΕΣΥ;

2. Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να δώσετε λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μισθοδοσία των επικουρικών του ΕΣΥ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου