Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων! Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των δανειστών, φαίνεται ότι κλείνει η υπόθεση με το ωράριο των φαρμακείων.

Ένα θέμα με το οποίο αρχικά οι τροικανοί είχαν διαφωνήσει όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά που είχε «κολλήσει» η υπόθεση: «Διαφωνία υπ. Υγείας με τους δανειστές για τα φαρμακεία! Που δε συμφωνούν»

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα με τα φαρμακεία έκλεισε με τους δανειστές καθώς άμεσα θα θεσπιστεί το υποχρεωτικό ελάχιστο ωράριο λειτουργίας φαρμακείου καθώς και η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των φαρμακείων σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, όπως άλλωστε ίσχυε πάντα.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια λόγω της απελευθέρωσης του ωραρίου όπου ο καθένας άνοιγε όποτε ήθελε, πολλά μικρά φαρμακεία αρνούνταν να συμμετάσχουν στις εφημερεύσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην αγορά. Κάτι που είχε επισημάνει πρόσφατα και ο υπουργός Υγείας στους τροϊκανούς.

Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί εδώ και χρόνια διαμαρτύρονταν για το σημερινά ωράριο λειτουργίας και ζητούσαν συστηματικά να μπει μία τάξη στο τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου