Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Έρχονται οι προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας


Τετάρτη 6 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία, παρότι έχουν διαφημιστεί εδώ και καιρό.

Με 500 γιατρούς σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Νοσοκομεία όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων.

Οι προσλήψεις και η νέα ειδικότητα επείγουσας ιατρικής

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί μέσα από δύο παρεμβάσεις να μετατρέψει τα επείγοντα των νοσοκομείων σε αυτόνομα τμήματα των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Ήδη προωθείται η προκήρυξη περίπου 500 θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί η θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική».

Βέβαια οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν προαναγγελθεί εδώ και μήνες.

Από την άλλη η θέσπιση νέας ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής αναμένεται να ενεργοποιηθεί στη χώρα μας με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τις ειδικότητες και παρουσιάζει επίσης καθυστέρηση.

Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις ο χρόνος δημοσιοποίησής του μετατέθηκε για τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Διαβάστε πάντως ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας σήμερα το 60%-80% των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Αυτό δημιουργεί προβλήματα έγκαιρης και ποιοτικής ανταπόκρισης των νοσοκομείων στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά , εντείνει την εργασιακή πίεση στο προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασθενών» σημειώνει ο υπουργός Υγείας Αν.Ξανθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου