Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τα «ψαλίδια» του ΕΟΠΥΥ και οι πονηροί συμψηφισμοί!

Νέο άγριο ψαλίδι έρχεται με υπουργική απόφαση σε ιδιώτες γιατρούς, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα από τον ΕΟΠΥΥ. Και αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο; Μα με τη μέθοδο του συμψηφισμού. 

Γεωργία Σκιτζή - Healthweb.gr

Κυβερνητικά στελέχη προέκριναν τη λύση της αφαίρεσης του 15% των χρημάτων από ιδιώτες που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ, για τα χρέη των ετών 2012 έως 2015. 

Οι εν λόγω οφειλές είναι εκείνες που προέκυψαν από τον τελικό υπολογισμό των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (rebate-clawback). Άλλωστε, ο συμψηφισμός για τις παλιές οφειλές συμφωνήθηκε και με τους δανειστές στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στα «κάγκελα» οι γιατροί


Η δυσμενής αυτή εξέλιξη– όπως είναι φυσικό – έχει εκνευρίσει τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Καταγγέλλουν τη διοίκηση του Οργανισμού, κάνοντας λόγο για τακτικισμούς που τους οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό!

Παράλληλα, προμηθευτές και επιχειρήσεις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ (διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες γιατροί, κλινικές, φυσικοθεραπευτές, φαρμακευτικές) εγείρουν έντονους προβληματισμούς για το κατά πόσο ο Οργανισμός θα μπορέσει να συνεχίσει τις πληρωμές.

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΟΠΥΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ.Η ΜΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εοπυυ πλεον ειναι παρελθον για τους εργαστηριακους. Οποιος σεβεται τον εαυτο του και τις σπουδες και εχει στοιχειψση αξιοπρεπεια του αποχωρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 11:46. ΤΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ (ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ) ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.

    Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΗΔΕΑ ΝΕΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΠΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΕ ΚΟΤΕΣ (ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΙΚΑΝΟΙ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ -ΠΑΡΟΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θωμόπουλος ιωάννης-βιοπαθολόγος11 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:52 μ.μ.

    ΜΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ? ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ? ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΗ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή