Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη θέση Διοικητικού Γενικού Γραμματέα του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Δευτέρα 11 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινά επισήμως Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η διαδικασία για την ανεύρεση Διοικητικού Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Μέσω ΑΣΕΠ και με βάση όλες τις αξιοκρατικές διαδικασίες, υπόσχεται η κυβέρνηση ότι θα καλύψει τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων.

Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν καθώς οι Γενικοί Γραμματείς διορίζονται συνήθως απ ευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς θεωρούνται πρόσωπα κλειδιά.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής όμως του νόμου του υπουργείου ΔιοικητικήςΑνασυγκρότησης, αλλά και της συμφωνίας με τους δανειστές για αποκομματικοποίηση του κράτους, ξεκινά σιγά σιγά η διαδικασία για όλες τις θέσεις των Γενικών Γραμματεών.

Οι δηλώσεις για τους ενδιαφερόμενους γίνονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, ενώ πρέπει να αποδεικνύονται με τα απαραίτητα έγγραφα η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις.

Γεγονός βέβαια που σημαίνει πως οι σημερινοί τρεις Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Υγείας, μπορεί μέχρι τον Ιούνιο οπότε και πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για όλες τις θέσεις, να έχουν αντικατασταθεί. Κάτι βέβαια που δε θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό καθώς λαμβάνεται υπ όψιν και προσωπική συνέντευξη, ενώ στο τέλος…επιλέγει ο υπουργός Υγείας ανάμεσα σε τρία προτεινόμενα πρόσωπα.

Όπως και να χει οι σημερινοί τρεις Γενικοί Γραμματείς θα δούνε και άλλους να ενδιαφέρονται για τη θέση τους, δεδομένου ότι προσφέρεται μία σχετική μονιμότητα για τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Γενικός Γραμματέας είναι ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα ο Σταμάτης Βαρδαρός.

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων το οποίο κρίνει το παραδεκτό των αιτήσεων και στη συνέχεια αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων βάσει των δηλωθέντων στα βιογραφικά τους σημειώματα.

Στη συνεχεία καλεί τους επικρατέστερους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των αναφερομένων στο βιογραφικό τους σημείωμα προσόντων δικαιολογητικά, και συνεκτιμά την εν γένει προσωπικότητα των υποψηφίων, κατόπιν διενέργειας δομημένης συνέντευξης, στην οποία καλούνται υποχρεωτικά, εφόσον υπάρχουν, τουλάχιστον δέκα (10) υποψήφιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον έξι (6) πρέπει να είναι υποψήφιοι, μέλη του Μητρώου.

Στη συνέχεια, το Συμβούλιο υποβάλλει στον Υπουργό Υγείας εισήγηση με τους τρεις(3) επικρατέστερους υποψηφίους, μέχρι ένας (1) εκ των οποίων δύναται να επιλέγεται μεταξύ των υποψηφίων που δεν υπηρετούν στο δημόσιο τομέα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο διορισμός του Διοικητικού Γραμματέαολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης του Υπουργού Υγείας, ο οποίος επιλέγει υποχρεωτικά έναν από τους τρεις (3) επικρατέστερους υποψηφίους για την προς πλήρωση θέση.

Ενστάσεις υποβάλλονται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη δημοσίευση του διορισμού και εξετάζονται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την υποβολή τους.

Οι αιτήσεις για Διοικητικό Γενικό Γραμματέα

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 08:00π.μ και λήγει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ. 

VΙ. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π. αποκλειστικάμέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr ).

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. {ΒΛΕΠΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΕΔΥ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή