Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Φαρμακαποθήκες κατά υπ.Υγείας για τις άδειες φαρμακείων! Τι καταγγέλλουν

Παρασκευή 22 Δεκέμβριος 2017

Προβάδισμα στους συνεταιρισμούς αποκλείοντας τις φαρμακαποθήκες δίνει η τροπολογία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Ειδικότερα ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η τροπολογία επαναφέρει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ φαρμακαποθηκών και συνεταιρισμών χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τροπολογία που έφερε προς ψήφιση ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η τροπολογία: “Επιμένει το υπ.Υγείας για ίδρυση φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς! Νέα τροπολογία στη Βουλή”

Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παρά το γεγονός ότι η σχετική ρύθμιση έχει καταπέσει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τροπολογία επαναφέρει την άνιση μεταχείριση φαρμακαποθηκών – συνεταιρισμών φαρμακείων, σε βάρος των πρώτων, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

«Το πρόβλημα εστιάζεται στην εξαίρεση των φαρμακαποθηκών ως νομικών προσώπων, από την δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου, τη στιγμή που η δυνατότητα αυτή δίνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της ΟΣΦΕ. Δηλαδή σε συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες ενώ αποκλείει τις ιδιωτικές» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Μάλιστα η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη, με αφορμή την τροπολογία δηλώνει: «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων υποστηρίζει σθεναρά ότι άδειες ίδρυσης φαρμακείων πρέπει να χορηγούνται μόνο σε αδειούχους φαρμακοποιούς και σε κανέναν άλλο».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων καταλήγει ότι σε περίπτωση όμως που θα δοθεί το δικαίωμα να ανοίγουν φαρμακεία άλλοι, αυτό θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στους υπάρχοντες νόμους και το Σύνταγμα, χωρίς να νοθεύεται ο υγιής ανταγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου