Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Νέο γραμματέα ψάχνει το υπουργείο Υγείας!


Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργείο υγείας

Posted By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Μετά το γενικό γραμματέα, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας, η κυβέρνηση αναζητεί και… διοικητικό γραμματέα στο υπουργείο Υγείας. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος υπογράφηκε σήμερα από τον Α. Ξανθό και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο Διοικητικός Γραμματέας διορίζεται στο Υπουργείο Υγείας με θητεία 4 ετών, έχοντας δικαίωμα ανανέωσης για μία φορά. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική θητεία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 8 χρόνια.

Αντίστοιχες θέσεις διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων αφορούν όλα τα υπουργεία και θεσπίστηκαν με το Π.Δ. 81, που πέρασε στις 4-8-2017. Όπως ορίζει αυτό, ο διοικητικός γραμματέας τίθεται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και τα καθήκοντά του είναι:
Η επικουρία του Υπουργού ή και του Υφυπουργού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των δημόσιων πολιτικών του Υπουργείου και προσδιορισμού των στρατηγικών του στόχων.
Ο συντονισμός των οργανικών μονάδων του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται, προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου και υλοποίησης των πολιτικών του.
Η διασφάλιση συντονισμού των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται, κατά τη διαχείριση κρίσεων.
Η εκτέλεση και εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών του Υπουργείου, όπως αυτές καθορίζονται από την Κυβέρνηση και τα όργανά της.
Η καθοδήγηση των προϊσταμένων των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται, κατά τη διαδικασία περαιτέρω εξειδίκευσης των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί από τον Υπουργό ή και τον Υφυπουργό, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, και η παρακολούθηση υλοποίησης αυτών.
Η παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.
Η ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται.
Η προσυπογραφή όλων των εγγράφων που υπογράφονται από τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, εφόσον προέρχονται από τις υπαγόμενες σε αυτούς υπηρεσίες.
Η κατάρτιση ετήσιας έκθεσης προς τον Υπουργό ή και τον Υφυπουργό, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, για την πορεία υλοποίησης των πολιτικών και στρατηγικών στόχων των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται.
Η αξιολόγηση του προσωπικού των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Ακόμη, μπορεί να μεταβιβάζονται σε αυτόν αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων μπορεί να περιλαμβάνονται:
Η έκδοση εγκυκλίων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα θέματα αρμοδιότητάς τους.
Η πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται.
Η εκπροσώπηση των υπηρεσιών του Υπουργείου, των οποίων προΐστανται, σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.

Τα προσόντα

Τα τυπικά προσόντα είναι: οποιοδήποτε πτυχίο/ δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ και αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, ιδίως σε θέματα διοικητικών, νομικών, οικονομικών ή πολιτικών επιστημών ή επιστημών υγείας ή σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ή αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Τα επιθυμητά προσόντα είναι:

Γνώση σε θέματα διοικητικού δικαίου.
Γνώση σε θέματα υγείας & υπηρεσιών υγείας.
Επιστημονικό Ερευνητικό έργο ιδίως σε θέματα διοικητικά, ιατρικά, οικονομικά, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διοίκησης δημοσίων οργανισμών.
Γνώση στρατηγικού σχεδιασμού, στοχοθεσίας και δεικτών μέτρησης, Δημόσιου Λογιστικού, Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
Γνώση στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα υγείας.
Γνώση σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
Γνώση Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και αξιολόγησης δημοσίων υπηρεσιών.
Γνώση του πολιτικού, διεθνούς και εθνικού υγειονομικού & κοινωνικο-οικονομικού πλαισίου των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών.
Συμμετοχή σε συλλογικά όργανα, συμμετοχές σε συνέδρια, εισηγήσεις, διδακτική εμπειρία, συγγραφικό έργο.
Καλή γνώση μιας επίσημης γλώσσας της Ε.Ε.

Δικαίωμα αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν:
τα μέλη του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (άρθρο 1 του ν. 4369/2016), το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του. καθώς και
υποψήφιοι που δεν υπηρετούν στο δημόσιο τομέα κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α’ του ν. 4369/2016 (Α’ 33). Αυτό προβλέπει ότι στο προαναφερόμενο Μητρώο εγγράφονται κατόπιν αίτησής τους τακτικοί πολιτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, με βαθμό Α’, του Δημοσίου, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ. Α.) α’ και β’ βαθμού, Ανεξάρτητων Αρχών και κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π. αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr) και μαζί υποβάλλεται ηλεκτρονικά και αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα. Η επιλογή γίνεται από το Ε.Σ.Ε.Δ. (Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων), που κρίνει το παραδεκτό των αιτήσεων και στη συνέχεια αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων βάσει των δηλωθέντων στα βιογραφικά τους σημειώματα.

Εν συνεχεία καλεί τους επικρατέστερους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των αναφερομένων στο βιογραφικό τους σημείωμα προσόντων δικαιολογητικά, και συνεκτιμά την εν γένει προσωπικότητα των υποψηφίων, κατόπιν διενέργειας δομημένης συνέντευξης, στην οποία καλούνται υποχρεωτικά, εφόσον υπάρχουν, τουλάχιστον 10 υποψήφιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 6 πρέπει να είναι υποψήφιοι, μέλη του Μητρώου.

Ακολούθως, το Ε.Σ.Ε.Δ. υποβάλλει στον Υπουργό Υγείας εισήγηση με τους 3 επικρατέστερους υποψηφίους, μέχρι ένας 1 εκ των οποίων δύναται να επιλέγεται μεταξύ των υποψηφίων, που δεν υπηρετούν στο δημόσιο τομέα! . Ενστάσεις υποβάλλονται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε 5 ημέρες από τη δημοσίευση του διορισμού και εξετάζονται μέσα σε τριάντα 30 ημέρες από την υποβολή τους.

2 σχόλια:

  1. Μην τσιμπατε,
    ο Καρανικας θα επιλεξει τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φραπεδιές στο Φίλιον έπιναν τι να χαμπαρίζουν από διοίκηση. Διορίζουν και για μετά, όσο από καρανίκες έχει και άλλους σε σειρά.

      Διαγραφή