Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα νοσοκομεία αύριο στις 4 στη Βουλή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
iefimerida.gr

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, αύριο στις 4 το απόγευμα, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», από κοινού με άλλα σωματεία δημόσιων Νοσοκομείων, όλους τους εργαζόμενους στις υγειονομικές μονάδες με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Το σωματείο αναφέρει ότι: «με εργαζόμενους λάστιχο δεν γίνεται δημόσια και δωρεάν Υγεία» και ζητά σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο ΤΕΠ του Ευαγγελισμού στις 3 το απόγευμα.

«Έχει αποδειχτεί ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που διευρύνονται και τείνουν να κυριαρχήσουν στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, είναι ομηρεία και εμπαιγμός για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και πλήγμα στη λειτουργία των νοσοκομείων και στα δικαιώματα των ασθενών» υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Οι απαντήσεις που ως τώρα έχουν δοθεί από τους αρμόδιους υπουργούς είναι αρνητικές για την μονιμοποίηση και αόριστες όσον αφορά στην πληρωμή των δεδουλευμένων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών υγειονομικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία παρά την δέσμευση (για παράταση των συμβάσεων) που έδωσε η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και 'Αμυνας» προσθέτει.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εξόφληση όλων τα δεδουλευμένων και νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη πληρωμή κάθε μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου