Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΠΦΥ: Σε ταπεινές συνοικίες οι 3 πρώτες ΤΟΜΥ της Θεσσαλονίκης



Γεγονός είναι πλέον η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) της Θεσσαλονίκης, από τις 33 οι οποίες προβλέπεται να λειτουργήσουν στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Onmed.gr

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σταμάτης Βαρδαρός, θα επισκεφθούν τις τρεις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εγκαινίων.

Η πρώτη ΤΟΜΥ άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της στις 5 Δεκεμβρίου στη Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά (ισόγειο κτιρίου στη διασταύρωση Γενναδίου και Κωλέττη) και θα εγκαινιαστεί στις 13 Δεκεμβρίου στις 09.30 από τον κ. Ξανθό και τον κ. Βαρδαρό. Η δεύτερη ΤΟΜΥ λειτουργεί από τις 5 Δεκεμβρίου στο δήμο Αμπελοκήπων (Ελευθερίας 48), ενώ η τρίτη από τις 6 Δεκεμβρίου στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου 12 και Κοσμά Αιτωλού 1). Και οι τρεις ΤΟΜΥ λειτουργούν σε ισόγεια με δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμΕΑ και θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος.

Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κλπ.).

«Σε κάθε ΤΟΜΥ υπηρετούν τέσσερις γενικοί γιατροί (πρωινή και απογευματινή βάρδια), ένας παιδίατρος, ένας κοινωνικός λειτουργός, δύο νοσηλεύτριες, δύο επισκέπτες υγείας και δύο διοικητικοί υπάλληλοι. Στην πλήρη ανάπτυξή της η κάθε μονάδα έχει 12 εργαζόμενους» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος. Σύμφωνα με τον κ. Κίρκο, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018, θα λειτουργήσουν άλλες τέσσερις ΤΟΜΥ στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ(νομοί Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Δυτική Μακεδονία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου