Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Νέος προϋπολογισμός 2018 σε …ισορροπία τρόμου! Πόσο κουρεύονται οι δαπάνες

Τετάρτη 13 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Καταρτίζεται ο νέος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2018.

Με πολλά αγκάθια αλλά και με άλλα τόσα κουρέματα, καταρτίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το νέο χρόνο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι υπηρεσίες του Οργανισμού και ειδικά οι οικονομικές, τρέχουν και δε φθάνουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να είναι μέσα στις προθεσμίες παράδοσης των νέων οικονομικών δεδομένων του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα φέτος οι γραφειοκρατικές διαδικασίες -όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr– είναι ιδιαίτερα αυξημένες, μετά την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ με όλες τις λεπτομέρειες το θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Ενδεικτικό είναι -όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – ότι στο υπουργείο Υγείας μόλις δύο υπάλληλοι έχουν αναλάβει να δίνουν εγκρίσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο Οργανισμός διοικητικά ανήκει πια σε τμήμα του υπουργείου Υγείας, από όπου παίρνει το πράσινο φως ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το HealthReport.gr, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ θα είναι κουρεμένος για το νέο χρόνο με μειωμένες δαπάνες υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, καθώς η κρατική επιχορήγηση κατακρημνίζεται από 525 εκατ.ευρώ σε 100 εκατ. ευρώ.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ευελπιστούν ότι το κενό στα κονδύλια θα καλυφθεί μέσω της αύξησης των εισφορών αλλά και από την καταβολή των οφειλών από τα νοσοκομεία στον ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ όμως οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επιχειρούν μετά κόπων και βασάνων, να βρουν τη λύση στο γρίφο του νέου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ μέσα από τις νέες δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που έφερε η κατάργηση της αυτονομίας του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου