Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται οι ηλεκτρονικές αξιολογήσεις και στο ΕΣΥ! Πως θα αξιολογούνται οι εργαζόμενοι

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, συνεπώς και του τομέα της Υγείας, φέρνει το νέο έτος.

Η κυβέρνηση μετά από σχετική συμφωνία με τους δανειστές θα προχωρήσει από το 2018 σε ηλεκτρονικές αξιολογήσεις των εργαζομένων.

Άλλωστε την τελευταία φορά που επιχείρησε να αξιολογήσει τους εργαζόμενους οι περισσότεροι αρνήθηκαν παρότι είχε υπάρξει και σχετική τροπολογία για να αποφευχθεί το κύμα άρνησης.


Πλέον όμως μετά και το πράσινο φως των δανειστών που δόθηκε στη υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ηλεκτρονική.

Ειδικότερα από το νέο έτος η αξιολόγηση θα γίνεται αυτόματα μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα δημιουργηθεί ενώ απομένουν λίγες ακόμη λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα βέβαια θα κρίνουν και το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων στο ΕΣΥ, όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, καθώς θα συμπεριλαμβάνονται στον υπηρεσιακό τους φάκελο, ενώ θα παίξουν και βασικό ρόλο στην κινητικότητα.

Η αξιολόγηση θα γίνει στο πλαίσιο της στοχοθεσίας που έχει τεθεί ανά τμήμα ενώ στη συνέχεια θα ελέγχονται αυτόματα και οι εργαζόμενοι ανά τμήμα.

Κυβερνητικά στελέχη πάντως διαβεβαιώνουν στο HealthReport.gr ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις και ο έλεγχος θα είναι αντικειμενικός αφού η αξιολόγησηθα γίνεται μέσα από το ψηφιακό οργανόγραμμα και με βάση την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου