Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Νέος “γύρος” κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο




Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο κοινό οργανισμό που προωθείται, αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων σε Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ-Παίδων Πεντέλης.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, το προτεινόμενο σχέδιο προδιαγράφει παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, με επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην εργασία τους.

“Ανεξάρτητα από τις προθέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, ανάπτυξη χωρίς μόνιμο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση, υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό δεν γίνεται” τονίζουν κι επικαλούνται την εμπειρία του παρελθόντος. “Αυτό που άφησαν πίσω τους οι αναπτυξιακές ενοποιήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι το κουφάρι της Πτ. Μπόμπολα και τα ερειπωμένα χειρουργεία του, το κομμένο στη μέση Φλέμιγκ, τα κλειστά κρεβάτια και χειρουργικές αίθουσες του Σισμανογλείου και το σφραγισμένο Παπαδημητρίου” αναφέρουν σχετικά.

Όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, πίσω από τον κοινό οργανισμό κρύβεται η πρόθεση συρρίκνωσης των υπηρεσιών, η συγχώνευση – κλείσιμο βασικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, το κλείσιμο εντέλει του Α. Φλέμιγκ, η υποβάθμιση του Σισμανογλείου και η μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε κέντρο υγείας.

Προκειμένου να καταστήσουν ευρύτερα γνωστό τον επερχόμενο κίνδυνο και να κινητοποιήσουν στο πλευρό τους μαζικούς φορείς και κατοίκους, τα Σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε:

Συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Νοέμβρη και ώρα 11:00, στην πύλη του Σισμανογλείου.
Συνέλευση τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη και ώρα 11:00, στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου.
Συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη και ώρα 11:00, στον 4ο όροφο του Αμαλία Φλέμιγκ όπου θα συνεδριάζει το ΔΣ του νοσοκομείου με πιθανό θέμα το νέο οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου