Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Στο προσκήνιο ξανά το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα καταθέσει ο τέως Γενικός Διευθυντής

Πέμπτη 23 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στο μικροσκόπιο ξανά το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ.

Φουντώνει η υπόθεση για το πολυσυζητημένο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο τέως Γενικός Διευθυντής Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Νωρίτερα βέβαια η είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στην περίπτωση που θα αρνιόταν και πάλι να παραστεί ενώπιον της Επιτροπής, δεδομένου ότι επικαλούμενος λόγους υγείας δεν είχε παρουσιασθεί στις προηγούμενες τρεις κλήσεις.

Αυτή τη φορά πάντως ο κ.Παπαδημητρίου που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται να παραστεί κανονικά.

Βέβαια προηγήθηκε ένα μικρό θρίλερ με τα πιστοποιητικά υγείας που παρουσίαζε και στα οποία αναγράφονταν οι λόγοι υγείας για τους οποίους ο ίδιος αρνιόταν να βρεθεί στη Βουλή.

Τα καυτά θέματα που θα κληθεί να απαντήσει

Πάντως ο κ.Παπαδημητρίου η παρουσία του οποίου θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναμένεται να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή με τεχνικό σύμβουλο καθώς όπως ο ίδιος σημειώνει, ενώ είναι μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του η Επιτροπή θα φέρει και πραγματογνώμονα.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου

Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο τέως Γενικός Διευθυντής θα κληθεί να απαντήσει για τις 23 προσλήψεις που κάποια μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι έγιναν ρουσφετολογικά από τον τότε υπουργό Υγεία Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και για τις υπόλοιπες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι υπό εξέταση.

Ο ίδιος όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται να υποστηρίξει πως ότι γίνονταν ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Υγείας, αλλά και ότι νέες προσλήψεις δεν έχουν γίνει στον φορέα. Αντίστοιχα θα κινηθεί και για τις προσλήψεις του παρελθόντος.

Επίσης ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ερωτηθεί και για τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΜΜΕ ως διαφημίσεις αλλά και για το ποιος έδινε τις σχετικές εγκρίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ισχυρισθεί – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– πως το ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλει να κάνει και ενημερωτικές καμπάνιες για το κοινό ώστε να είναι ενημερωμένο για θέματα δημόσιας Υγείας.

Τα θέματα άλλωστε αυτά έχουν βρεθεί και στο μικροσκόπιο των ελεγκτών που σάρωσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ. Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Έρχεται «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Οι συμβάσεις και οι «χρυσές» φακές των 12,5 ευρώ»

Η κατάθεση του Θεόδωρου Παπαδημητρίου ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο ΚΕΕΛΠΝΟ για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα με όλες τις κυβερνήσεις, θεωρείται κρίσιμη για την εξέλιξη της διερεύνησης των σκανδάλων στην Υγεία, αφού λέγεται πως ήταν το πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν όλα τα πολιτικά στελέχη για να εξυπηρετήσουν τα …δικά τους παιδιά.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να σβήσει το κακό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ ετοιμάζει την πλήρη ανασυγκρότησή του και την αντικατάστασή του με έναν νέο φορέα. Δείτε ΕΔΩ τι θα αλλάξει: «Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες».

Βέβαια οι ανατροπές που θα έρθουν έχουν βάλει σε έντονη ανησυχία τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι δε θα πειραχτεί καμία θέση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου