Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Επί ποδός το Θριάσιο για τις φονικές πλημμύρες! Τι μέτρα λαμβάνονται

Παρασκευή 17 Νοέμβριος 2017

Συνάντηση στο Θριάσιο Νοσοκομείο» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου για να μελετηθούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη δημόσια υγεία από τις φονικές πλημμύρες.

Health Report.gr

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικά για τη δημόσια υγεία που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία. Διαβάστε ΕΔΩ: Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, των ασθενών καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ρόλο στην πρόληψη έχει η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, τα μέτρα υγιεινής και προσωπικής προστασίας κατά τις διαδικασίες καθαρισμού των περιοχών που έχουν πληγεί και η άμεση ιατρική εκτίμηση τραυματισμών που σχετίζονται με την καταστροφή.

Τέλος, επικροτήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή του προσωπικού του Θριασίου και στην έγκαιρη και κατάλληλη παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσική καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου