Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες προς παρόχους


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥ


Στο eΔΑΠΥ έχει προστεθεί στην αριστερή στήλη νέα επιλογή με την ένδειξη « Συμψ. Οφειλών 12-15»


Κάνοντας κλικ επί της προαναφερθείσας επιλογής, πραγματοποιείται μετάβαση στην οθόνη στην οποία δύναται να επιβεβαιώσετε την αποδοχή σας για το συμψηφισμό των οφειλόμενων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2012-2015 με αντίστοιχα ανείσπρακτα υπόλοιπα rebate & clawback ετών 2013-2015.


Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται σχετικό αρχείο οφειλών του ΕΟΠΥΥ σε μορφή excel.

Επί των στηλών του αρχείου αυτού σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Στήλη αιτούμενο : Αφορά στοιχείο του Οργανισμού και δεν σας επηρεάζει στον υπολογισμό του οφειλόμενου ποσού (να μην ληφθεί υπόψη)

Στήλη Τιμολογηθέν: Αναφέρει το ποσό του τιμολογίου που έχετε εκδώσει

Στήλη Εκκαθαρισθέν: Αναφέρει το ποσό της εκκαθάρισης της δαπάνης σας το οποίο έχει προκύψει μετά από την διαδικασία του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου που έχει λάβει χώρα από την Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκετε

Στήλη Ενταλθέν: Είναι το ποσό που έχει ήδη εξοφληθεί ή/και συμψηφιστεί και αφορά είτε το 90% της δαπάνης ή και το 100% (έχει συμψηφιστεί το υπολειπόμενο 10%).

Στήλη Συμψηφισθέν: Είναι το ποσό που έχει παρακρατηθεί από τη συγκεκριμένη εξόφληση για σκοπούς συμψηφισμού rebate & clawback.

Στήλη Υπόλοιπο Οφειλής: Είναι το ποσό που σας οφείλει ο Οργανισμός

Στήλη Απαίτηση Τιμολογίου: Στη στήλη αυτή αναφέρεται το ποσό του τιμολογίου που πρέπει να εκδώσετε και να προσκομίσετε στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ προκειμένου να καταχωρηθεί στο σύστημα.

1. Σε περίπτωση που συμφωνείται με το ποσό οφειλής και εφόσον δεν απαιτείται η προσκόμιση τιμολογίου, επιλέγετε την ενέργεια « Αποδοχή Συμψηφισμού 12-15» και πατάτε το κουμπί συνέχεια. Με την επιλογή αυτή, αποδέχεστε και τα οριζόμενα στο λεκτικό της επισυναπτόμενης υπεύθυνης δήλωσης και η οποία δεν απαιτείται να προσκομιστεί στην ΠΕ.ΔΙ.

2. Σε περίπτωση που είτε δε συμφωνείται με το ποσό οφειλής είτε απαιτείται προσκόμιση τιμολογίου, επιλέγετε την ενέργεια « Προσέλευση σε αρμόδια ΠΕ.ΔΙ για τακτοποίηση διαφοράς» και πατάτε συνέχεια. Εμφανίζεται νέο μήνυμα στο οποίο θα σας προτρέπει να προσέλθετε το αργότερο μέχρι την 24η Οκτωβρίου 2017 στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ.

Μετά το πέρας της προαναφερθείσας ημερομηνίας και για όσους έχουν μεταβεί στις ΠΕ.ΔΙ θα ανέβει νέα κατάσταση οφειλών την οποία και θα πρέπει να αποδεχτείτε μέχρι την Τετάρτη 25η Οκτωβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι τα ποσά οφειλών προ του συμψηφισμού τους, υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις, ήτοι φόρο εισοδήματος και ΜΤΠΥ (για δαπάνες μέχρι και το 2014)

6 σχόλια:

  1. Όλα καλα και όλα ωραία, όμως δεν μπορω να καταλάβω : 1) γιατί να κρατάει ο ΕΟΠΥΥ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔ. &ΜΤΠΥ στους ΜΗΝΕΣ που δεν εισπράξαμε καθόλου;;; ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ CLAWBACK KAI REBATE ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΨΑΜΕ ΑΠΥ ΕΞΑΡΧΗΣ!!!
    2) Ο ΕΟΠΥΥ μας λεει οτι χρωστάμε συνολικά σε clawback και rebate X ποσό και οτι μας εχει παρακρατήσει έναντι αυτού Υ ποσό και μας καλεί να συμφωνήσουμε ότι ειναί ακόμα να μας ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ζ ποσό , δηλαδη αυτο που γράφει στο μυνημα κατω δεξια στο τέλος του αρχείου!!
    Χ (δηλ. ολο το χρέος μας απο clawback / Rebate) = Y ( αυτά που καταβάλαμε) + Ζ (αυτά που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ) + ΦΟΡΟΥΣ που εχουμε πληρώσει;;;;; + ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ!!!! ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ !!!

    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ;;;;;
    Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;;; ή ΟΧΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή το ποσό που γράφει ως ποσό οφειλής είναι για να τα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ σε εμάς;

    Γιατί στο πιο πάνω άρθρο που λέει για ποσά δυσβάσταχτα Δίνει την εντύπωση ότι είναι χρήματα που πρέπει να δώσουμε εμείς στον ΕΟΠΥΥ.

    Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μήπως είναι απλά ένα γραφειοκρατικό ζήτημα και ούτε παίρνουμε ούτε δίνουμε.
    Απλώς τους λέμε ότι συμφωνούμε με αυτά που μας έχουν ήδη κράτηση, με άλλα λόγια. (αν δεν έχει πόσο στη τελευταία στήλη με τα τιμολόγια.)

    Όποιος μπορεί ας μας ενημερώσει και με κάποιο παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χρηματα που αναγραφονται στο e-dapy ειναι τα χρηματα που μπορουμε να συμψηφισουμε με τις οφειλες μας στον ΕΟΠΥΥ για τα clawback rebate 2012-2015.Tα οφειλομενα ποσα απο τον καθεναν μας εχουν αναρτηθει στο .Καντε την προσθαφαιρεση για να καταλαβετε τι συμβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο ενημερωση συναλλασομενων στο site του Εοππυ υπαρχει το ποσο που χρωσταμε εμεις..claw back -rebate 2013 2015..αυτα θα συμψηφιστουν..μου χρωστανε 16000 (εδαπυ) και χρωσταω 22000 (site Εοππυ)...οχι μονο δεν θα παρουμε τα χρωστουμενσ αλλα θα τους δωσουμε κι απο πανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθηγηταρας Στατιστικης : τι ......δεν καταλαβατε? Ειστε ......υπαλληλοι μου στα......γραφεια σας ! Οτι και να σας οφειλω , ΕΣΕΙΣ θα μου ......χρωστατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή